X

Μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ήττα στα… χαρτιά για την ομάδα του Πειραιά, καθώς το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την ένσταση του “τριφυλλιού”.

Ant1news

Την πρώτη της ήττα, ύστερα από δύο χρόνια, στο ελληνικό πρωτάθλημα υπέστη… στα χαρτιά η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Ελβίνας Μάλτση στο μεταξύ τους ντέρμπι, που είχε βρει νικήτριες τις “ερυθρόλευκες” με 74-43.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε αγωνισθεί στο προκριματικό παιχνίδι με την Βουλγαρία, στην Χαλκίδα, αλλά δεν ακολούθησε την αποστολή στο Κουρσκ για τον επόμενο αγώνα με την Ρωσία, δηλώνοντας τραυματισμό.

Η Μάλτση αγωνίσθηκε με στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ (74-43) για την 6η αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνος και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για την συμμετοχή της.

Αν και αρχικά η ένσταση του Παναθηναϊκού είχε απορριφθεί από την ΕΟΚ, η προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ τον δικαίωσε. Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν θα καρπωθεί τους βαθμούς της νίκης, καθώς ο κανονισμός προβλέπει ότι σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής παίκτη, οι βαθμοί της νίκης δεν αποδίδονται στον αντίπαλο.