X

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Τον 18ο τίτλο του στο Κύπελλο Ελλάδος κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, επικρατώντας του Άρη. Ένταση, πετροπόλεμος, φωτοβολίδες και χημικά μετά τον αγώνα.

Ant1news

 

Ο πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας, 68-59, του Άρη, στο Αλεξάνδρειο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε έναν αγώνα που άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας, μετά από άρνηση των «πρασίνων» (και αποχώρηση αυτών στα αποδυτήρια) να αγωνιστούν αν δεν εκκενώνονταν οι κερκίδες ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων όπως είχε συμφωνηθεί, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 18η φορά στην Ιστορία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Φελντέιν με 18 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης, ενώ το τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς 2.45 πριν τη λήξη (για το 61-54) έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των «πρασίνων», οι οποίοι είχαν απωλέσει διαφορά 17 πόντων (54-37 στις αρχές της 4ης περιόδου).

Ο Άρης που δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον 9ο τίτλο του και να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό, πιάνοντάς τον στη 2η θέση είχε κορυφαίο τον Κάμινγκς με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 4, Μπουρούσης, Καλάθης 15 (1) 

ΑΡΗΣ: Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 9 (2), Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Ζάρας, Μπούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2

Επεισόδια μετά τον αγώνα

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από τη λήξη του τελικού Κυπέλλου στο μπάσκετ και πριν από την απονομή της "κούπας" στον Παναθηναϊκό, άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Τα πνεύματα ήταν εξ αρχής οξυμένα, αλλά μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί των δύο ομάδων πέταξαν φωτοβολίδες από τη μία κερκίδα στην άλλη, ενώ οι φίλαθλοι του Άρη ξήλωσαν και πέταξαν καθίσματα στους αστυνομικούς, που μαζί με τα καπνογόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο να γίνει ακόμα πιο αποπνικτική.

 

 

 

 

 

Η απονομή του Κυπέλλου έγινε κάτω από αυτές τις συνθήκες, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και έξω από το Αλεξάνδρειο, όπου οι οπαδοί του Άρη πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, τους επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες και έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έγιναν επτά συλλήψεις για τα επεισόδια, ενώ όπως διευκρίνισε, δεν έγινε χρήση χημικών εντός του Αλεξάνδρειου Μελάθρου, όπου διεξήχθη ο αγώνας. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κάδους και το κυνηγητό με τα ΜΑΤ συνεχίστηκε στα γύρω στενά.

 

Η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Λαμπράκη και στην Εγνατία, όπου επίσης πυρπολήθηκαν κάδοι.

 

 Φωτογραφίες, βίντεο: thestival.gr, seleo.gr