X

Euroleague: Νίκη στην έδρα της Φενέρ θέλει ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" αν φύγουν με το "διπλό" από την Τουρκία θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων...

Ant1news

Στην «μάχη» για την 23η αγωνιστική της Euroleague ρίχνεται ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει σήμερα (19:45) την Φενέρμπαχτσε στη Κωνσταντινούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν απέναντι στην ομάδα του Ζελικό Ομπράντοβιτς των Σλούκα, Άντιτς με σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν θα έχει στην διάθεση του, τους τραυματίες Βασίλη Σπανούλη και Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Ολυμπιακός, που έχει ρεκόρ 16-6 ενώ η «Φενέρ» 15-7, αν φύγει με το «διπλό» από την Τουρκία θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι το πιο σημαντικό ματς έως τώρα. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πιο κρίσιμο είναι για τη Φενερμπαχτσέ το ματς παρά για εμάς. Και πιστεύω ότι η Φενέρ θα έχει την πίεση σε αυτό το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, και στην επίθεση και στην άμυνα. Μια ομάδα που έχει αρκετούς ξένους και ένα βαθύ και ποιοτικό ρόστερ. Για εμάς είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, ξέρουμε τις αδυναμίες τους, θέλουμε να τους "χτυπήσουμε" και να παίξουμε έξυπνα. Επίσης, θα πρέπει να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα, ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική και καυτή. Άρα θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».