X

Τη συντριβή γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Ισπανία

Η Τενερίφη υπερκάλυψε την εις βάρος της διαφορά από τον πρώτο αγώνα και πήρε την πρόκριση στους “8” του μπασκετικού Champions League.

Ant1news

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο και είδε τα ευρωπαϊκά του όνειρα για πρόκρισή στους “8” του Basketball Champions League να “σβήνουν” στην Ισπανία.

Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με το βαρύ 80-54 από την Τενερίφη, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των “16” της διοργάνωσης, με την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος να καλύπτει απόψε το εις βάρος της -3 από την ήττα της στο κλειστό της Πυλαίας (66-63) και να “αρπάζει” την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ.

Με κάκιστη παρουσία στο δεύτερο δεκάλεπτο, τον Κιθ Κλάντον ανήμπορο να βοηθήσει στον πάγκο, λόγω διαστρέμματος στον αριστερό αστράγαλο που υπέστη λίγο πριν το 12’ (πρόβλημα που δυσκολεύει την παρουσία του και στο παιχνίδι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα με το Ρέθυμνο) και τραγικά εις βάρος του διαιτητικά σφυρίγματα, ο “Δικέφαλος του Βορρά” υπέκυψε στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Τη μεγαλύτερη... ζημιά στους Θεσσαλονικείς έκανε ο Μάριους Γκριγκόνις (20π., 5 ασ., 3 ριμπ). Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ζάνις Πέινερς (14π).

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54

Τενερίφη: Σαν Μιγκέλ 13, Ριτσότι 5, Νιανγκ 4, Μπάσας , Χάνλεϊ 2, Κίρκσεϊ , Γκριγκόνις 20, Βάσκεζ 2, Αμπρομάιτις 8, Μπόγρης 10, Γουάιτ 9, Ντόνερκαμπ 7.

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 3, Τσόχλας 5, Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν , Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14, Κλάντον 8.