X

Basket League: ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ

Το σημαντικότερο εμπόδιο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην φιλόδοξη ΑΕΚ.

Ant1news

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα (13/3, 19:00) στο ΟΑΚΑ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών. Ο «Δικέφαλος», μετά τον αποκλεισμό του από το Champions League, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στους -πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

 Η Ένωση, η οποία παραμένει αήττητη στην έδρα της, δεν αποκλείεται να κατέβει στον αγώνα με προπονητή τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, αφού η θέση του Γιούρι Ζντοβτς είναι ιδιαίτερα επισφαλής μετά την συμπεριφορά του στον αγώνα ρεβάνς με την Μονακό.

Το Ρέθυμνο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (11/3, 16:00), στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη, προκειμένου να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό τους στα play off. Στο παιχνίδι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά», Νέιθαν Σόμπι.

 Το Λαύριο, μετά την βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό, θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο Άρης αναμένεται να έχει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην ουραγό Δόξα Λευκάδας, που ενισχύθηκε με τον Ντάουελ. Η Κύμη πρέπει οπωσδήποτε να υπερασπιστεί την έδρα της απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, για να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής.

Τα Τρίκαλα φιλοξενούν τον ισόβαθμο Προμηθέα Πατρών, με την νικήτρια ομάδα να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για τα play off. Τέλος, την Κυριακή (12/3, 17:00) ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Πάτρα από τον Απόλλωνα. Οι Αχαιοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών:

Σάββατο 11 Μαρτίου

Μ. Μερκούρη  16.00  Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ          

ΚΓ Λαυρίου   17.00  Λαύριο-Κόροιβος         

Αλεξάνδρειο  17.00  Άρης-Δόξα Λευκάδας      

ΚΓ Χαλκίδας  17.00  Κύμη-Κολοσσός Ρ.        

ΔΚΓ Τρικάλων 17.00  Τρίκαλα-Προμηθέας Π.    

Κυριακή 12 Μαρτίου

Απόλλων Π.  17.00   Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός 

Δευτέρα 13 Μαρτίου

ΟΑΚΑ        19.00  ΑΕΚ-Ολυμπιακός