X

Basket League: “πέφτει η αυλαία” της κανονικής περιόδου

Ενδιαφέρουσες "μάχες" στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ και ποια θα παραμείνει στην κατηγορία.

Ant1news

Ολοκληρώνεται την Μ. Πέμπτη η κανονική περίοδος της Α1 ανδρών με την διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής. Ο Απόλλωνας Πάτρας υποδέχεται το Λαύριο, που θέλει το ροζ φύλλο για να μπει στα πλέι οφ, ενώ οι Αχαιοί, προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία, πρέπει να νικήσουν και, παράλληλα, να ηττηθεί ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Ηλείας κρατάει την τύχη της στα δικά της χέρια και, αν επικρατήσει του Προμηθέα Πατρών, ο οποίος μόνο με νίκη και συνδυασμό αποτελέσματων μπορεί να πάρει το «εισιτήριο» για το πλέι οφ, θα βρίσκεται και του χρόνου στην Α1.

Η Δόξα Λευκάδας, στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της στην Α1, φιλοξενεί το Ρέθυμνο, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ. Ο Κολοσσός Ρόδου, που θα βρεθεί και αυτός στα πλέι οφ, αντιμετωπίζει στο «Βενετόκλειο» τα αδιάφορα Τρίκαλα.

Η ΑΕΚ, η οποία έχει «κλειδώσει» την 3η θέση της κατάταξης, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη, ο οποίος θέλει νίκη και, παράλληλα, ήττα του ΠΑΟΚ για να ανέβει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κύμη, που θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην Α1, ενώ στον τελευταίο χρονικά αγώνα (19:00) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/4)

Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου

17:00 Απόλλων Πάτρας-Λαύριο
17:00 Άρης-ΑΕΚ
17:00 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα
17:00 Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο
17:00 Κόροιβος-Προμηθέας Πατρών
17:00 Ολυμπιακός-Κύμη
19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ