X

Προέλαση των Τούρκων στην Euroleague!

Το Final four γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και παρότι όλες οι τουρκικές ομάδες ξεκίνησαν με μειονέκτημα έδρας στα play off μπορεί να έχουν 3 εκπροσώπους.

Ant1news

Όταν ξεκίνησαν τα play off της Euroleague, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιόντουσαν πως θα ήταν το Final four στην Πόλη χωρίς εκπρόσωπο της Τουρκίας, από τη στιγμή που και οι 3 τουρκικές ομάδες που συνέχιζαν, θα διεκδικούσαν την πρόκριση με μειονέκτημα έδρας.

Μετά από τα 2 πρώτα παιχνίδια όμως, η κατάσταση άλλαξε και τώρα πια τίθεται το ερώτημα πως θα είναι ένα Final four με 3 από τις 4 ομάδες να είναι από την Τουρκία.

Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές και Νταρουσάφακα, κατάφεραν να πάρουν εκτός έδρας νίκες και να μεταφέρουν το πλεονέκτημα στις δικές τους έδρες.

 Η Φενέρ μάλιστα, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί από τη στιγμή που «άλωσε» δις το ΟΑΚΑ και πλέον αναζητεί μια νίκη στις 2 αναμετρήσεις που ακολουθούν επί τουρκικού εδάφους με τον Παναθηναϊκό για να κλείσει τη συμμετοχή της στο Final four.

Τα τούρκικα θαύματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Χθες η Αναντολού Εφές επικράτησε στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 με τα 2 επόμενα παιχνίδια στην Τουρκία.

Το ίδιο έκανε και η Νταρουσάφακα, που σόκαρε την Μαδρίτη με τη νίκη της επί της Ρεάλ κι αν κερδίσει τα επόμενα 2 ματς στην Τουρκία θα ρίξει στο καναβάτσο τους Μαδριλένους.