X

FIBA: οι αλλαγές στο Champions League της νέας σεζόν

Μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση. Αυξήθηκε σημαντικά το ποσό που θα πάρει η πρωταθλήτρια.

Ant1news

Η FIBA ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα γίνουν το Champions League της νέας σεζόν. Αυτές αφορούν τόσο στον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν όσο και στο format της διοργάνωσης. Επίσης αυξήθηκε σημαντικά το ποσό που θα πάρει ο πρωταθλητής.

Συγκεκριμένα από τη νέα σεζόν θα μειωθούν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος από 40 σε 32. Οι 24 θα μπουν απευθείας στους ομίλους της κανονικής περιόδου και υπόλοιπες 8 θα προκύψουν από προκριματικούς αγώνες.

Στην πρώτη φάση της κανονικής περιόδου θα γίνουν 4 όμιλοι των οκτώ ομάδων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση των “16” όπου θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ αυτοί που κατετάγησαν 5οι και 6οι στους ομίλους θα συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup.

H επόμενη αλλαγή που έκανε η FIBA έχει ως στόχο να αναγκάσει τις ομάδες να δώσουν μεγαλύτερες ευκαιρίες στους παίκτες των ακαδημιών τους. Συγκεκριμένα υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν στην 12άδα τους τουλάχιστον πέντε γηγενείς παίκτες.

 

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου. Οι αγώνες θα είναι κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Στα τέλη Νοεμβρίου θα υπάρξει μια διακοπή δύο εβδομάδων λόγω των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων εν όψει Μουντομπάσκετ, ενώ για τους ίδιους λόγους θα υπάρξει και ένα διάλλειμα για ένα μήνα, τον Φεβρουάριο. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση των “16”, ύστερα τα προημιτελικά και τέλος το Final 4, που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-6 Μαΐου.

Τέλος, το ποσό που θα εισπράξει ο νικητής της διοργάνωσης αυξάνεται από τις 500 χιλιάδες ευρώ στο 1 εκατομμύριο.