X

Φενέρμπαχτσε: έβγαλε μπλουζάκι με “Κωνσταντινούπολη 1453” (φωτο)

Ελληνοτουρκική “κόντρα” εν όψει του Final 4 της Ευρωλίγκας στην Πόλη. Πώς ξεκίνησε η “μάχη” με τον Ολυμπιακό στα social media.

Ant1news

Η ελληνοτουρκική “μάχη” μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε εν όψει του Final 4 της Ευρωλίγκας δεν περιορίζεται μόνο στο παρκέ…

Επειδή ο Ολυμπιακός έβγαλε φανέλα με την επιγραφή “Κωνσταντινούπολη 2017”, η Φενέρμπαχτσε απάντησε αμέσως με την εξής επιγραφή “Istanbul από το 1453”, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως εξηγεί, αυτό που “προκάλεσε” τη Φενέρμπαχτσε να απαντήσει ήταν η λέξη “Κωνσταντινούπολη” και η φωτογραφία της Αγίας Σοφίας επάνω στην μπλούζα χωρίς τους μιναρέδες, που υποδηλώνουν το χαρακτήρα του τεμένους που απέκτησε μετά την άλωση.

Έτσι η Φενέρμπαχτσε τύπωσε αμέσως μπλουζάκια και με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε “Istanbul από το 1453 - Αυτό είναι το σωστό”, ενώ πρόσθεσε και φωτογραφία της Αγίας Σοφίας με μιναρέδες, όπως είναι σήμερα δηλαδή. Δεν παρέλειψε να κάνει σχετική αναφορά στον λογαριασμό του Ολυμπιακού στο twitter.

Όπως αναφέρουν όμως τα τουρκικά μέσα, και οι δυο ομάδες απέσυραν τις σχετικές αναρτήσεις.