X

Ο τουρκικός Τύπος για Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακό

Με τίτλους όπως «Είμαστε στον τελικό» και «Αυτή τη φορά θα την πάρουμε την κούπα», ο τουρκικός Τύπος εμψυχώνει την τουρκική ομάδα. Τι γράφουν για τον Ολυμπιακό.

Ant1news

Σε όλα τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου σήμερα "ποζάρει" η μεγάλη νίκη της Φενερμπαχτσέ και η πρόκρισή της στον τελικό του Final Four της Euroleague, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό μετά την τεράστια νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια εξέλιξη που φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη ούτε στην Τουρκία.

Με τίτλους όπως «Είμαστε στον τελικό» και «Αυτή τη φορά θα την πάρουμε την κούπα», ο τουρκικός τύπος εμψυχώνει την τουρκική ομάδα, δημιουργώντας ήδη από τώρα αίσθηση νίκης της Φενερμπαχτσέ επί του Ολυμπιακού.

Ένα βήμα έμεινε για την κούπα, γράφει η Sabah 

Αυτή τη φορά να έρθει η κούπα, είναι ο τίτλος της Milliyet

Σε άρθρο της μέσα η ‘Μιλιέτ’ έχει τίτλο «Προσοχή στο Σπανούλη», αναφέρεται στη δήλωση του Τούρκου μπασκετμπολίστα Καλίνιτζ, ο οποίος εκτιμά ότι «ο Ολυμπιακός με το Σπανούλη και άλλους ένα-δύο παίκτες είναι σε καλή φόρμα. Ποτέ δεν είναι φαβορί, αλλά πάντα έρχονται και νικάνε τους αντιπάλους τους. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την CSKA εμείς».  

Η Φενέρμπαχτσέ στον τελικό, γράφει η Haberturk

  

Να ΄σαι καλότυχο, καναρίνι!, o τίτλος της Hurriyet

 

Είμαστε στον τελικό! Η Φενέρμπαχτσέ έγραψε πάλι ιστορία στο παρκέ, γράφει η τουρκική αθλητική εφημερίδα Fotomac, έχοντας πρώτο πλάνο τον Σλούκα

 

Ο τελευταίος λόγος στον Ολυμπιακό, είναι ο τίτλος της Fanatik. Η αρθρογράφος σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί της CSKA Μόσχας, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή το Σπανούλη συνέτριψε τη ρωσική ομάδα. Σε κανονικές συνθήκες, όπως εκτιμά, η ρωσική ομάδα θα είχε νικήσει, αλλά ο ‘απίστευτος’ Ολυμπιακός σε ‘συνθήκες τελικού’ ήταν πιο δυνατός και έτσι πέρασε στον τελικό. 

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ένας από τους παίκτες της Φενέρμπαχτσέ, ο Εκπε Ούντοχ, κάνοντας δηλώσεις μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα της ομάδας ενάντια στη Real δήλωσε «Είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό. Αφού τους νικήσουμε κι αυτούς, θέλουμε να πάρουμε την κούπα».

Επίσης, ένας άλλος παίκτης της Φενέρμπαχτσέ, ο Αλί Μοχάμεντ, δήλωσε ότι «δεν μας εξέπληξε ο Ολυμπιακός που πέρασε στον τελικό. Είναι καλή ομάδα. Θα μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Αλλά αν παίξουμε, όπως παίξαμε σήμερα, θα την κερδίσουμε την κούπα, είμαι σίγουρος». 

 

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσέ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκτίμησε ότι «ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που καταφέρνει πάντα να μένει μέσα στον αγώνα δυνατή» και δηλώνει ‘ότι αισθάνεται πολύ καλά για την Κυριακή’. 

Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, συνεχάρη τη Φενέρμπαχτσέ.

«Είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν το καλό αποτέλεσμα στο τέλος. Συγχαίρω την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Φενέρμπαχτσέ που έβαλε την υπογραφή της σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην μπασκετική ιστορία της χώρας μας για το μόχθο τους και εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.