X

Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ… η ώρα του μεγάλου τελικού

Όλα έτοιμα για την «ελληνοτουρκική μάχη» στον τελικό της Euroleague. Οι δηλώσεις παικτών και προπονητών. Οι διαιτητές της αναμέτρησης.

Ant1news

Μία πρώτη «ελληνοτουρκική μάχη» σε τελικό στην ιστορία της Euroleague θα καταγραφεί απόψε (21:00), ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την «οικοδέσποινα» Φενερμπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο προπονητές, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντάλλαξαν λόγια εκτίμησης και αναγνώρισης και έσφιξαν τα χέρια κάτω από το τραπέζι, στην πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης Τύπου των δύο φιναλίστ, το πρωί του Σαββάτου (20/5). «Σεβαστείτε, φιλοξενείστε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού» έστειλε ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς!

«Φαβορί η Φενέρ» είπε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δίνοντας την υπόσχεση πως οι παίκτες του θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. 

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση τίτλος είπε: «Το βλέπω στα μάτια τα δικά μας! Εχουμε αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Δεν πανικοβαλόμαστε. Αυτό έρχεται στη διάρκεια των χρόνων, έρχεται με την κατάκτηση των τίτλων, με την ασφάλεια που νιώθουμε, με την αυτοπεποίθηση. Δεν αποκτιέται αυτό εύκολα. Είναι πολύ δύσκολο».

Για τον Κώστα Σλούκα δεν θα υπάρχουν συναισθηματισμοί στον τελικό, Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός. «Ο Ολυμπιακός είναι η παλιά μου ομάδα, βρίσκονται εκεί παιδιά με τα οποία αγωνιζόμασταν μαζί. Είναι και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί στις Εθνικές ομάδες. Αλλά πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα συναισθήματα. Είμαι παίκτης της Φενέρ και θέλω να νικήσουμε,» είπε στους Έλληνες δημοσιογράφους ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας. Αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Κώστα Παπανικολάου: «Ο Κώστας είναι αδελφικός μου φίλος, αλλά εδώ είναι τελικός. Και θέλω να γιορτάσω με την κατάκτηση της EuroLeague». 

Οι διαιτητές του αγώνα

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που σφυρίζουν τον τελικό, Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός, στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης. Ο Ισπανός Nτάνιελ Ιερεθουέλο «σφύριξε» και τον ημιτελικό των «ερυθρόλευκων» με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ και θα είναι ο πρώτος διαιτητής του καταληκτικού αγώνα που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ευρώπης 2017. Δίπλα του θα διευθύνουν ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς.