X

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός μέσα στη “ζούγκλα” του ΣΕΦ (βίντεο)

Πράσινος “θρίαμβος” στον πέμπτο τελικό, στην έδρα του Ολυμπιακού. Εκκενώθηκε το γήπεδο εξαιτίας επεισοδίων δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

Ant1news

Σκηνές “ζούγκλας” εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ ο Παναθηναϊκός ετοιμαζόταν να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος, θριαμβεύοντας μέσα στην έδρα του “αιωνίου” αντιπάλου.

Περίπου δύο λεπτά (1:56) πριν την λήξη του 5ου τελικού στο ΣΕΦ και ενώ οι “πράσινοι” ήταν μπροστά στο σκορ με 49-66, ο αγώνας διεκόπη, ύστερα από τη ρίψη φωτοβολίδων και αντικειμένων προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το γήπεδο εκκενώθηκε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε, καθώς ο Παναθηναϊκός δέχθηκε να επιστρέψει στο παρκέ και να μην πάρει στα... χαρτιά τον τίτλο.

 

 

 

 

 

Αγωνιστικά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με το εμφατικό 66-51 επί του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό της Basket League, επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά από τρία χρόνια.

 

Πρώτος σκόρερ για τους “πράσινους”, που πανηγύρισαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ήταν ο Ρίβερς με 13 πόντους ενώ από τον Ολυμπιακό ο Αγραβάνης με 10.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Ολυμπιακός: Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 6, Σπανούλης 9, Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3, Αγραβάνης 10.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11, Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3, Ρίβερς 13, Φώτσης 3, Παππάς 10, Μπουρούσης 8, Καλάθης 12.

 

 

Αμέσως μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο “ισχυρός άνδρας” της “πράσινης” ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε από τα αποδυτήρια τα εξής: «Δείξαμε χαρακτήρα και ψυχή. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα στο ΣΕΦ και σήμερα δεν γινόταν αλλιώς. Ήρθαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε. Ελπίζω να μην εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος και να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν γιατί γουστάρουμε να ερχόμαστε εδώ και να κερδίζουμε», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην κάμερα του OTE ΤV.