X

Eurobasket U20: Με… φόρα στον τελικό η Ελλάδα

Η Εθνική Νέων έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και κατατρόπωσε την Ισπανία στον ημιτελικό. Ποιος είναι ο αντίπαλός της στον τελικό.

Ant1news

Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε άνετα με 77-56 της Ισπανίας στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στο (23/7, 21:15) τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο Βασίλης Χαραμπόπουλος με 19 πόντους. 

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με «όπλο» της την πολύ καλή άμυνα, που οδήγησε τους Ισπανούς σε αρκετά λάθη, κατάφερε γρήγορα να πάρει διψήφια διαφορά πόντων. 

Μάλιστα, σε όλη την διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 19 πόντους και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο τελικό 77-56, που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.  

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-24, 60-45, 77-56

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 5, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 10 (2 τρίπ., 5 ασ.), Φλιώνης 4, Καρράς 16 (8/10 δίπ.), Σκουλίδας 5, Δίπλαρος 7 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 5, Χαραλαμπόπουλος 19 (3), Μουράτος 4, Τάταρης 2.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ναβάρο): Ντε Λα Ρουά, Γκαρσία 12 (1 τρίπ., 3/13 σουτ), Λόπεθ 5, Βίλα 2, Χου 1, Ρίγκο, Γιούστα 4 (1/5 σουτ), Σορόγια, Μάρτι 12, Βίλα 11, Μπαρέιρο 6, Μαζάιρα 3 (1).

 

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του μετά τη νίκη επί της Ισπανίας και την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Κρήτη. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στην συνδρομητικό κανάλι της «Νova»: «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε ένα ημιτελικό. Τα παιδιά κάνανε σπουδαία δουλειά και έδειξαν μεγάλη θέληση και πάθος μετά από δύο δύσκολα παιχνίδια με Μαυροβούνιο και Λιθουανία. Τα παιδιά το απόλαυσαν. Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια θα είμαστε στον τελικό. Η πίεση ήταν μεγαλύτερη, όμως μετά την ανατροπή με την Λιθουανία, παίξαμε χωρίς πίεση και άγχος. Καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τώρα κοιτάμε τον τελικό. Όπως και με το Μαυροβούνιο έτσι και τώρα θεωρούμαστε τα φαβορί, όμως το Ισραήλ έχει αποδείξει πως έχει ποιότητα. Αφήστε μας να το χαρούμε σήμερα, αύριο θα κάνουμε το καλύτερο. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά που εδώ και 5 χρόνια είναι σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο».

 

Ο Θοδωρής Καρράς, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες σήμερα, είπε από την πλευρά του: «Ρίξαμε τον ρυθμό και πιέσαμε στην άμυνα. Αυτό έκρινε το ματς. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στον τελικό και πάμε να το πάρουμε. Δεν έχει σημασία πόσους πόντους πέτυχα. Σημασία έχει η νίκη».

 

Ο Δημήτρης Φλιώνης, τέλος, δήλωσε: «Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Όλο το σταφ έκανε εξαιρετική δουλειά. Περιορίσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι τους με ομαδική δουλειά και καταφέραμε να κερδίσουμε. Μπροστά πήραμε σωστές αποφάσεις και νομίζω πως δίκαια είμαστε σε αυτόν τον τελικό. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».