X

Eurobasket 2017: κόντρα σε Λιθουανία και αρνητική παράδοση η Εθνική

«Να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό» ζήτησε από τους διεθνείς μας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας.

Ant1news

Με την φάση των “16”, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται το Ευρωμπάσκετ 2017. Η Ελλάδα, παρά το κακό πρόσωπο που έδειξε στους αγώνες του 1ου ομίλου, κατάφερε στον κρίσιμο αγώνα με την Πολωνία να ανασυνταχθεί και να πάρει τη νίκη που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκεί η ομάδα του Κώστα Μίσσα θα βρεθεί το Σάββατο (21:30) αντιμέτωπη με την Λιθουανία, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, έχοντας μόλις μία ήττα από την Γεωργία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, να είναι πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στην επίθεση να χτυπήσουν στον αιφνιδιασμό. «Δεν πρέπει να υπάρχει μπάλα που δεν θα βουτήξουμε να διεκδικήσουμε ή ριμπάουντ στο οποίο δεν θα κάνουμε μποξ άουτ», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στο πάθος που πρέπει να βγάλουν στο παρκέ οι διεθνείς μας.

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφού στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει την Λιθουανία 8 φορές, μετρώντας 6 ήττες και 2 νίκες.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας του Αντομάιτις είναι ο σέντερ των Τορόντο Ράπτορς, Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο 25χρονος άσος έχει μέχρι στιγμής μέσο όρο στο τουρνουά 16,4 πόντους και 11,4 ριμπάουντ.