X

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: ο Άρης το “αφεντικό” στη Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στην τελευταία περίοδο να ανατρέψει το αποτέλεσμα, αλλά ο Άρης εμφανίστηκε σοβαρός και «κλείδωσε» τη νίκη.

Ant1news

Ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος στο ντέρμπι των προημιτελικών στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 70-63 και παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν η 4η χρονικά που εξασφάλισε την πρόκριση, καθώς οι άλλες τρεις ομάδες είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ).

Ο Άρης έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στην 2η και 3η περίοδο, όπου και ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν στην τελευταία περίοδο για να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, έφτασαν στο -7 (69-62), αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν αρκετά για να κάνουν κάτι καλύτερο.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 οπαδοί των «κιτρίνων», που αποθέωσαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο πρώτο του επίσημο ματς μετά την επιστροφή του στο σύλλογο, αυτή την φορά ως προπονητής.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Μπένσον με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από την πλευρά του ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Τζόουνς και Ντίλαρντ αμφότεροι με 14 πόντους.