X

Euroleague: μεγάλο ρεκόρ για τον Νίκο Ζήση

Ποιο φράγμα κατέρριψε ο Έλληνας διεθνής οδηγώντας την Μπάμπεργκ σε μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Τα έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Ant1news

Η Μπάμπεργκ πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και νίκησε με 84-81 την Μπαρτσελόνα, με τον Νίκο Ζήση να ξεπερνά τους 2.000 πόντους στην Euroleague.

Η γερμανική ομάδα έφτασε στην 4η επιτυχία της στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, έχοντας ως κορυφαίο τον Ντόρελ Ράιτ με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ωστόσο, ο Νίκος Ζήσης πανηγύρισε... διπλά.

Με τους 9 πόντους (είχε ακόμη ένα ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής) ο Έλληνας γκαρντ έφτασε τους 2.002 πόντους σε 288 ματς στην Euroleague, ανεβαίνοντας στην 24η θέση των σκόρερ όλων των εποχών.

Εκτός από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία με ρεκόρ 6-1.

 Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε άνετα με 85-59 των Σέρβων (επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ο Αστέρας), για την 7η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην 5η ήττα τους.

Ο Ντε Κολό με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Σέρχι Ροντρίγκεθ «άγγιξε» το νταμπλ νταμπλ (11 πόντοι, 9 ασίστ).

Στην Ισπανία, μετά από δραματικό ματς που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις, η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε μεγάλο «διπλό» επί της Βαλένθια με 103-98 και πανηγύρισε την 2η νίκη της στη διοργάνωση (την προσεχή εβδομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Ιταλία).