X

Αποθέωση για τον Νίκο Γκάλη στο κλειστό του Αγίου Θωμά (φωτο)

Ο «Gangster» βραβεύτηκε για την είσοδο του στο Hall of Fame σε μια μπασκετική γιορτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ant1news

Οι «θρύλοι» του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι για να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη για την είσοδο του στο Hall Of Fame σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα.

Το "Nick Galis Hall of Famous Game" πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να δίνει δυναμικό "παρών".

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» με χρηματική επιταγή που υπέγραψε ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης κατά τη διάρκεια μιας πανέμορφης μπασκετικής βραδιάς.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Χατζής, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Ιωαννίδης, Περικλής Ιακωβάκης, Άννυ Κωνσταντινίδου, Χρήστος Αφρουδάκης, αλλά και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ των καλεσμένων, που ξεχώρισαν μάλιστα για την ικανότητά τους στο παρκέ, ήταν και ο Γιώργος Καραγκούνης.

 

Μετά την παρουσίασή του, εν μέσω αποθέωσης, ο Νίκος Γκάλης επεσήμανε πως "τότε, ήταν μια εποχή που το μπάσκετ ήταν στα πάνω του, λόγω του '87. Μαζί με τα άλλα παιδιά προσφέραμε στην κοινωνία κάτι που αγάπησαν όλοι οι Έλληνες. Μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα δεν υπάρχει. Το Hall Of Fame είναι η κορυφή για κάθε μπασκετμπολίστα. Χάρηκα που ακούστηκε το όνομα της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε δηλώσεις του στη NOVA τόνισε πως "σε όλη την Ευρώπη, όσοι παρακολουθούσαν το άθλημα, έβλεπαν τον Νίκο σαν κάτι ξεχωριστό. Ακόμη και τώρα, όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν τι κάνει ο Νίκος".

 

Από την πλευρά τους οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, επεσήμαναν την ώθηση που έδωσε στο άθλημα η παρουσία του Νίκου Γκάλη.

«Όπως και για μένα αλλά και για πάρα πολύ κόσμο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και μας έχει δώσει πάρα πολλά. Είναι χαρά και τιμή που είμαστε εδώ. Χρωστάω ένα "ευχαριστώ" στον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Λιβέρη Ανδρίτσο γιατί χάρη σε αυτούς ξεκίνησα. Το παιχνίδι γίνεται για έναν πολύ καλό σκοπό τα έσοδα θα πάνε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Τον έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου», δήλωσε ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού».

 

"Ήταν έμπνευση και για μένα και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Έφερε τον επαγγελματισμό και τον πρωταθλητισμό στα σπίτια μας. Καταλάβαμε πώς είναι να δουλεύεις στο υψηλό επίπεδο και μεγαλώσαμε με τα τεράστια επιτεύγματά του. Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που έπαιξε μπάσκετ λόγω εκείνης της γενιάς. Αυτά που έκανε ο Γκάλης, δεν μπορεί να τα κάνει κανένας", είπε ο Βασίλης Σπανούλης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: