X

ΝΒΑ: για 4η συνεχόμενη σεζόν το ίδιο ζευγάρι στον τελικό!

Οι «Πολεμιστές» που βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο», έκαναν το break στο Χιούστον και την Παρασκευή ξεκινάνε τις μονομαχίες με τους Καβαλίερς, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Ant1news

Γκόλντεν Στέιτ-Κλίβελαντ συνθέτουν το ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ. Οι δύο ομάδες θα «συγκρουστούν» για 4η διαδοχική χρονιά με έπαθλο για το νικητή την κατάκτηση του τίτλου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το Γκόλντεν Στέιτ απέδειξε γιατί έχει πανηγυρίσει το πρωτάθλημα τρεις φορές την τελευταία τετραετία. Μέσα στο Τέξας η ομάδα του Στιβ Κερ επικράτησε με 101-92 του Χιούστον, έκανε το 4-3 στη σειρά των τελικών της Δύσης και ανανέωσε το ραντεβού με την... παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς για 4η σερί σεζόν.

Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Όκλαντ, μιας και οι Ουόριορς έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο ματς με το Χιούστον το Γκόλντεν Στέιτ κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο το επί μέρους σκορ ήταν 58-38. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 34 πόντους με μεγάλα σουτ, ο Στεφ Κάρι άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 27 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των Κλέι Τόμπσον (19π.) και Ντρέιμοντ Γκριν (10π., 13 ριμπ., 5 ασίστ).

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο ματς και βρέθηκαν να προηγούνται με 54-43 στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια «έσπασαν» τα καλάθια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αστόχησαν σε 27 συνεχόμενα τρίποντα (αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ) και με το τραγικό 7/44 (15,9%) πίσω από τα 7,25μ. ήταν αδύνατο να κερδίσουν.

Σημαντική ήταν η απουσία του Κρις Πολ (τραυματίας), ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν είχε μεν 32 πόντους αλλά με 12/29 σουτ, 5 λάθη και πολλές κακές επιλογές. Ο «μούσιας» είχε 2/13 τρίποντα, ο Έρικ Γκόρντον 2/12 και ο Τρέβορ Αρίζα 0/9!