X

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο νέος “βασιλιάς” της Ανατολής;

Η μεταγραφή του Λεμπρόν Τζέιμς στην δύση άφησε κενό τον “θρόνο” του…

Ant1news

Έπειτα από 15 χρόνια στην Ανατολή, ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε μεταγραφή στη Δύση και συγκεκριμένα στους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο θρόνος του «βασιλιά» είναι πλέον κενός, αλλά πολύ σύντομα θα καθίσει εκεί ο Γιάννης Αντετοκούμπο που είναι πλέον ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής.

Ο 23χρονος Γιάννης, θεωρείται από τους περισσότερους, ο επικρατέστερος παίκτης της Ανατολής για αυτόν τον τίτλο, καθώς υπερισχύει ξεκάθαρα έναντι των Κάουϊ Λέοναρντ, Γκόρντον Χέιγουαρντ, Τζόελ Εμπίντ και Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο τρομερός Greek Freak βελτιώνεται ραγδαία μέρα με τη μέρα και ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται στο κοντινό του περιβάλλον εκπλήσσονται καθημερινά με τις ικανότητές του.

Ακόμα και αν η ομάδα που περιστοιχίζει τον Αντετοκούνμπο δεν είναι ακόμα έτοιμη να βρεθεί ως μία από τις φιναλίστ στα τελικά του NBA, ο πολυτάλαντος αυτός παίκτης είναι ο μόνος που μπορεί να της δείξει τον δρόμο. Και μόλις το καταφέρει αυτό, η θέση του «βασιλιά» θα του ανήκει αναμφισβήτητα.

 

Η μεταγραφή του Τζέιμς στην Δύση σημαίνει ότι οι Καβαλίερς έχασαν όχι μόνο τον καλύτερό τους παίκτη, αλλά τον καλύτερο παίκτη της Ανατολής, ενώ για τους Μιλγουόκι Μπακς, την ομάδα του Αντετοκούνμπο, ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση μιας θέσης στους τελικούς. Με τον Γιάννη να οδηγεί την ομάδα ανενόχλητος πλέον, οι Μπακς φαίνεται να έχουν την ώθηση που αναζητούσαν, προκειμένου να μπορέσουν να υπερισχύσουν ομάδων όπως οι Σέλτικς, οι Σίξερς και οι Ράπτορς στην πορεία τους προς την κορυφή.

Για να τεκμηριωθεί η άποψη ότι ο Greek Freak είναι ο καλύτερος παίκτης της ανατολικής ακτής, αρκεί να συγκριθούν τα στατιστικά του για την περασμένη σεζόν με εκείνα των υπολοίπων παικτών που πρόκειται να παίξουν φέτος στα γήπεδα της Ανατολής. Ο Γιάννης ήταν ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ανά παιχνίδι, ο τέταρτος στα ριμπάουντ, ο πέμπτος στα μπλοκαρίσματα, ο δέκατος στα κλεψίματα και ο δέκατος τρίτος στις ασίστ ανά παιχνίδι.

Αυτά τα νούμερα φανερώνουν ότι ο Αντετοκούνμπο είναι ένας πολυτάλαντος παίκτης, ικανός να επηρεάζει σημαντικά τη ροή του παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πόσο μάλλον τώρα που θα απουσιάζει ο Τζέιμς, μετά από σχεδον 15 χρόνια κυριαρχίας.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, η ομάδα των Σέλτικς φαίνεται να κυριαρχεί στο πρωτάθλημα του NBA σύμφωνα με τη Sportingbet, έχοντας δύο από τους καλύτερους παίκτες της Ανατολής – Κάιρι Ίρβινγκ και Γκόρντον Χέιγουαρντ. Ωστόσο, οι Σίξερς - που είναι επίσης φαβορί - ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής και είναι σίγουρο πως θα κάνουν τα πάντα για να να κατακτήσουν τον τίτλο των κυρίαρχων της Ανατολής.