X

Κράιστ Γουάμπα: από το hot spot της Λέσβου … στον Άρη και την Basket League! (βίντεο)

Η συγκλονιστική ιστορία του Κονγκολέζου, που είδε το όνειρο του να παίρνει "σάρκα και οστά".

Ant1news

Η δύναμη της θέλησης, η επιμονή στο στόχο, ακόμη κι όταν ήταν όλα “μαύρα”, βοήθησαν τον νέο παίκτη του Άρη από το Κονγκό, Κράιστ Γουάμπα, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Από το hot spot της Λέσβου στο οποίο βρέθηκε στα 15 του χρόνια και παρέμεινε ένα χρόνο, ο Κονγκολέζος παίκτης που πήρε ο Άρης, βρέθηκε στην Basket League!

Στο βίντεο του allstarbasket.gr, o νεαρός φόργουορντ μιλά για τις δυσκολίες που συνάντησε, τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει από μικρή ηλικία όταν έφυγε από τη χώρα του, όπου κυριολεκτικά δεν είχε να φάει και για να ικανοποιήσει την πείνα του …έπινε νερό μέχρι να αποκοιμηθεί!

Ο προπονητής του, Βαγγέλης Αγγέλου, εξηγεί με τη σειρά του, τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε, καθώς και τις προοπτικές που έχει ο παίκτης, λέγοντας πως θεωρεί ότι ο Κονγκολέζος συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από έναν νέο άνθρωπο για να σταθεί στο επαγγελματικό μπάσκετ!

Ο 18χρονος παίζει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Άρη, στις θέσεις 2,3 και 4, ενώ έχει ύψος 2,01 μ.

Το πλήρες όνομά του είναι Κράιστ Γουάμπα Μπουάσου Ζοακίμ Μοσάι Φιντλ κι είναι γνώριμος στο περιβάλλον του Άρη από πέρυσι, όταν γυμναζόταν στον Αστέρα Σίνδου, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαλογιάννη.

Ο Άρης, τον απέκτησε μέσω της πλατφόρμας του Λάζαρου Παπαδόπουλου, Athlenda, η οποία ανήρτησε και το βίντεο με τον παίκτη.

«Πρόκειται για έναν αθλητή με εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα και μεγάλη θέληση, που αντικατοπτρίζει την επιλογή του ΑΡΗ να επενδύσει στο μέλλον, στηρίζοντας νέα και ταλαντούχα παιδιά», επισημαίνει η ΚΑΕ Αρης.