X

Αντετοκούνμπο: δε θέλω να είμαι ο “Σούπερμαν”, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης

Ο Έλληνας σούπερ σταρ μίλησε για το κομπλιμέντο του Σακίλ Ο’Νιλ, την πορεία του στο NBA και τον ρατσισμό.

Ant1news

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε για την εξέλιξή του σε σούπερ σταρ του NBA, για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του αδερφού του και για τη στήριξη από τους Έλληνες.

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι παραμένει ταπεινός, ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA απάντησε όταν ρωτήθηκε για το παρατσούκλι “Σούπερμαν” που του… παραχώρησε ο Σακίλ Ο’Νιλ: «Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο “Σούπερμαν”, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο “Greek Freak”».

Παραδέχθηκε ότι τον… πόνεσε η ήττα από τους Knicks στην παράταση, ενώ τόνισε πως προσπαθεί διαρκώς να γίνει καλύτερος και να βοηθάει την ομάδα του να παίρνει νίκες. «Θέλω να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω», είπε.

 

Αναφερόμενος στην ρατσιστική επίθεση σε βάρος του αδερφού του, Θανάση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει ότι… έχασε τον ύπνο του και στενοχωρήθηκε πολύ. Για την αντίδραση του ίδιου, είπε πως το έκανε για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους, ενώ επαίνεσε και την κίνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα.

 

«Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω».

 

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε θερμά τους Έλληνες για τη στήριξή τους. «Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου», είπε ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς.