X

Με άμυνα από “γρανίτη” ο Ολυμπιακός υπέταξε τη Κίμκι

Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν επέτρεψε ποτέ στην Κίμκι να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Ant1news

Χωρίς να... πατήσει γκάζι, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 71-57 της Κίμκι στο ΣΕΦ και έφτασε τις 12 νίκες – 7 ήττες, στη Euroleague, μετά από 19 αγωνιστικές. Η άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε χαμηλά στο σκορ την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (7-12) που αγωνιζόταν χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της και πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης πέρυσι, Αλεξέι Σβεντ, αλλά και χωρίς τον έμπειρο Σεργκέι Μόνια.

Στην αγωνιστική επιστροφή του μετά από απουσία σε 3 αγώνες (Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Προμηθέα Πατρών), ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε συγκομιδή 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Πρίντεζης (εκτός με Προμηθέα) είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους με 4/8 τρίποντα πέτυχε ο Κώστας Παπανικολάου.

Το κέρδος, όμως για τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης (17/1) ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε 14 πόντους, προσωπικό ρεκόρ του στη διοργάνωση φέτος (18 πόντοι το ρεκόρ του στη Euroleague ως παίκτης της Μπαρτσελόνα). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μοίρασε 9 ασίστ και αρκέστηκε σε 6 πόντους με 0/5 τρίποντα, ενώ άποντοι έμειναν οι Μάντζαρης, ΛεΝτέι, Μπόγρης και Τουπάν. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Γιάνις Τίμα. Από την Κίμκι ξεχώρισε με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Τζόρνταν Μίκι.

Θερμό χειροκρότημα επεφύλασσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον προπονητή που το 2013 στο φάιναλ φορ του Λονδίνου οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Άνθρωποι των Σπερς ήταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να δουν τον παίκτη του οποίου έχουν τα δικαιώματα στο ΝΒΑ, τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Στο ΣΕΦ βρέθηκαν και οι Κώστας Φορτούνης, Λεονάρντο Κούτρης από την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, η βολεϊμπολίστρια της ομάδας του Πειραιά Σάσκια Χίπε, αλά και οι Λάμπρος Χούτος και Γιάννης Μανιάτης.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 32-22, 55-36, 71-57

Διαιτητές: Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Άνε Πάντερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 3 (1), Τουπάν, Σπανούλης 6, Μιλουτίνοβ 13, Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοφ 14 (2), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι

ΚΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μποστ 3 (1), Κρόκερ 10 (2), Βιάλτσεφ 2, Γκριν, Μάρκοβιτς 2, Γκιλ 9 (1), Γκουμπάνοφ, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 4, Τόμας 6, Μίκι 21 (2)