X

Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: θέλω να παίξω με την Εθνική Ελλάδας στην Κίνα (βίντεο)

Τι δηλώνει ο “Greek freak” για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, την αποθέωση του από τους ομογενείς, αλλά και τον… Μπιλ Κλίντον!

Ant1news

Την υπόσχεση ότι θα δώσει το "παρών" με την "γαλανόλευκη" στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, εφόσον είναι υγιής στο τέλος της σεζόν, έδωσε ο Έλληνας αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αμέσως μετά από μια ακόμη συνάντησή του με την ομογένεια της Νέας Υόρκης στο Barclay's Center.

Λίγο νωρίτερα, είχε φιλοδωρήσει με 30 πόντους τους οικοδεσπότες Μπρούκλιν Νετς, στην συντριπτική νίκη των Μπακς με 113-94, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 2500 ομογενείς, που σήκωσαν ελληνικές σημαίες και φορούσαν τις εμφανίσεις του.

Σε ένα γήπεδο το οποίο, παραδοσιακά, βάφεται... γαλανόλευκο σε κάθε επίσκεψη του Γιάννη, η Super League Athletic Academy (SLAA), με πρωτοβουλία του Διευθυντή, Δημήτρη Πριστούρη, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την ομάδα του Μπρούκλιν, την ετήσια "ελληνική βραδιά".

Παιδιά που συμμετέχουν στα καμπ της SLAA, αλλά και μαθητές του Hellenic Classical Charter School (HCCS) στο Brooklyn, συμμετείχαν στην "high five line" του ματς, ενώ πραγματοποίησαν φιλικούς αγώνες, πριν και μετά το παιχνίδι των Νετς με τους Μπακς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας ανάμεσα στα παιδιά της SLAA και του HCCS, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρότι πιεζόταν χρονικά, αφού έπρεπε να αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για το Μιλγουόκι, ξαναβγήκε στο γήπεδο, χαιρέτισε όλους τους μαθητές και ευχαρίστησε από μικροφώνου όλους τους ομογενείς που είχαν μείνει υπομονετικά για να τον δουν.

"Είναι απίστευτο το συναίσθημα να έρχομαι εδώ στο Barclay's Center και να βλέπω τόσες ελληνικές σημαίες και τους ομογενείς να ζητωκραυγάζουν για εμένα. Κάθε χρόνο έρχονται και περισσότεροι. Τους ευχαριστώ", δήλωσε στον  ΑΝΤ1  ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να βγει MVP στο NBA με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, αλλά και την πιθανότητα να είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος στο προσεχές Μουντομπάσκετ, ο Γιάννης δήλωσε ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα για αυτόν έχει η "γαλανόλευκη".

"Δεν θέλω να σκέφτομαι για το MVP. Αλλά για την Εθνική θέλω να είμαι εκεί. Μακάρι να τελειώσει η χρονιά να είμαι υγιής και να αντιπροσωπεύσω την Ελλάδα", ενώ για το κατά πόσον ονειρεύεται έναν τελικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΗΠΑ, αρκέστηκε να πει "θα δούμε, πάμε μέρα με την μέρα".

Παρών στο γήπεδο ήταν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.