X

Προτάσεις ΣΕΒ για βελτίωση των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις

Την ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα εργασιών που σήμερα γίνονται από το Δημόσιο προτείνει ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Να σπάσει το «γύψο» της γραφειοκρατίας που καθηλώνει την επιχειρηματικότητα, με δραστικές αλλαγές στους τομείς της αδειοδότησης, της χωροταξίας, της φορολογίας κ.α., καθώς επίσης αναδιοργάνωση του μοντέλου παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τις εταιρείες με ανάθεσή κάποιων εξ’αυτών  στον ιδιωτικό τομέα, προτείνει στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων.

Στις προτεραιότητες του σχεδίου για τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τις επιχειρήσεις υπηρεσιών, περιλαμβάνονται η αναδιοργάνωση του συστήματος διαβουλεύσεων και η δημιουργία ειδικού μηχανισμού που θα αναλύει τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα (επιχειρήσεων και οικονομίας) από τους νόμους που ψηφίζονται.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται η επένδυση στο στελεχιακό δυναμικό του δημόσιου τομέα, που έχει εξειδίκευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και η θέσπιση επιτελικού οργάνου που θα υποστηρίζει τη λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Το σχέδιο θα ενταχθεί στις δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2020.