X

Ικανοποίηση για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις

Οι παραγωγικοί φορείς του τόπου χαιρετίζουν το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις.

Ant1news

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των παραγωγικών φορέων σχετικά με το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

"Η συγκεκριμένη διάταξη ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα δεκαετιών του επιχειρηματικού και οικονομικού κόσμου της χώρας. Σε μια περίοδο, όπου ζητούμενο για τη χώρα είναι όσο ποτέ η προσέλκυση επενδύσεων, η ίδρυση επιχείρησης ακόμα και μέσα σε λίγες ώρες είναι στη σωστή κατεύθυνση και μόνο. Ζητούμενο πλέον είναι η άμεση και ταχύτατη εφαρμογή της, καθώς και η σύσταση τέτοιων ελεγκτικών μηχανισμών, που να λειτουργούν απρόσκοπτα και να διασφαλίζουν τόσο το αδιάβλητο της διαδικασίας, όσο και την εξέλιξη των σύννομων επιχειρήσεων", δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. «Η απλοποίηση της αδειοδότησης είναι μια απαραίτητη μεταρρύθμιση εάν πράγματι επιθυμούμε την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της χώρας το συντομότερο δυνατό. Προς αποφυγή όμως βιαστικών συμπερασμάτων και παρερμηνειών απαιτείται η έγκαιρη έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών διατάξεων», ανέφερε ο Βασίλης Κορκίδης.

Το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Όπως αναφέρει αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή του νέου συστήματος θα αποτελέσουν η έγκαιρη έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών διατάξεων, η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση της όλης διαδικασίας αδειοδοτήσεων που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις διεκπεραίωσης και παρακολούθησής της καθώς και η έγκαιρη πιστοποίηση των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα κάνουν πιστοποιήσεις και ελέγχους

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων χαιρετίζει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Στην ανακοίνωση, η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την ώρα που νέοι άνθρωποι στη χώρα σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν εξαγωγικά, αλλά και χιλιάδες υφιστάμενες επιχειρήσεις προσανατολίζονται πλέον προς τις ξένες αγορές, η απλούστευση του πλαισίου της επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον οριστικό μετασχηματισμό του παραγωγικού-αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, χαιρετίζει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, εκτιμώντας ότι ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου της χώρας για «λιγότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος».