X

Γιατί καταρρέουν οι ρωσικοί tour operators

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στο «κανόνι» και δεύτερο ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο μέσα σε λίγες μέρες.

Ant1news

Ντόμινο λουκέτων στους ρωσικούς tour operators φοβούνται οι έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, μετά και το δεύτερο «κανόνι» στην ρωσική τουριστική αγορά.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε με την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γραφείου Labirint και ακολούθησε το Intaer, ενώ άλλοι τρεις tour operators από τη Ρωσία παραδέχθηκαν πως τα οικονομικά τους προβλήματα είναι πάρα πολλά, επομένως το λουκέτο ήταν αναπόφευκτο. Πρόκειται για τους «Rosa Vertov», «Neva» και «Expo-Tour».

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν ανησυχία στους επιχειρηματίες του τουρισμού στη χώρα μας, καθώς οι επιπτώσεις από τα «λουκέτα» επηρεάζουν και την Ελλάδα.

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που ωθούν τους τουριστικούς πράκτορες στο λουκέτο;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πρώτος λόγος είναι η ραγδαία μείωση της αγοραστικής δύναμης του ρωσικού λαού λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού έναντι του ευρώ και των λοιπών νομισμάτων. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ανάφλεξη στην περιοχή της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον επαναφέρει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο τρίτος λόγος σχετίζεται με την απαγόρευση των ταξιδιών σε Ρώσους πολίτες που έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφάλειας. Ένας ακόμη λόγος είναι η διένεξη με τις εταιρίες κάνουν πτήσεις charter, καθώς αυτές δεν έχουν λάβει τα χρήματα που τους οφείλονται.