X

«Σε αδιέξοδο η περιφερειακή βιομηχανία»

«Η Κυβέρνηση έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία».

Ant1news


«Η περιφερειακή βιομηχανία κυριολεκτικά βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο. Τα δυο τελευταία χρόνια μας δίνεται η εντύπωση ότι η Κυβέρνηση στη δίνη των μνημονιακών της υποχρεώσεων και έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την δημιουργία πλεονάσματος έχει αποκοπεί από την πραγματική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ  Αθανάσιος Σαββάκης μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος,  παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης  Νίκου Δένδια.

«Έξοδος από την κρίση και ανάπτυξη δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας, χωρίς την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και χωρίς την υλοποίηση νέων επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Σαββάκης, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική που ακολουθείται –ή μάλλον η απουσία πολιτικής– έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή τη συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων». 

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ εκτίμησε πως «εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα καταλήξουμε να μην παράγουμε στην Ελλάδα παρά μόνον ελάχιστα προϊόντα με προφανείς ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας».

Ταυτοχρόνως, κάλεσε την κυβέρνηση «να πράξει το αυτονόητο, που παραμένει ακόμη ζητούμενο, ενισχύοντας την παραγωγή ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας». 

Όπως τόνισε ο κ. Σαββάκης, «η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η μείωση της φορολογίας και του κόστους ενέργειας, όπως επίσης και οι ενισχύσεις λειτουργικών δαπανών για την περιφερειακή βιομηχανία, θα πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα από την κυβέρνηση άμεσα…»