X

«Κατρακυλούν» οι τιμές των ξενοδοχείων

Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται σε Λευκάδα, Σαντορίνη, Φολέγανδρο και Μύκονο.

Ant1news


Την κατηφόρα πήραν, με την είσοδο του Σεπτεμβρίου, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα. Αντιθέτως σε Ισπανία και Ιταλία τραβούν την ανηφόρα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, 83% σε σχέση με τον Αύγουστο, καταγράφεται στον Άγιο Ιωάννη Λευκάδας. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου κυμαίνεται στα 49 ευρώ, έναντι 284 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr.

Ακολουθεί ο Καρτεράδος Σαντορίνης με μείωση 67% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης 44 ευρώ έναντι 134 τον Αύγουστο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος, με ποσοστό 59 %  και μέση τιμή στα 63 ευρώ από 152. Έπεται η πόλη της Λευκάδας, με 80 ευρώ έναντι 172 ευρώ  (ποσοστό μείωσης 53 %). Την πεντάδα συμπληρώνει η Μύκονος με ποσοστό που αγγίζει το 52 % και ελεύθερη πτώση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών από τα 402 ευρώ στα 191 .

Την ίδια πολιτική με την Ελλάδα ακολουθούν Κύπρος και Πορτογαλία ενώ Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία ανεβάζουν τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η Ελλάδα αποτελεί το κράτος της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη μείωση τιμών σε ποσοστό 23% και μέση ξενοδοχειακή τιμή μειωμένη κατά 37 ευρώ (121 έναντι 158). Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης εμφανίζει η Κύπρος (16%). Στη Μεγαλόνησο η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 123 ευρώ, έναντι 147 τον Αύγουστο.