X

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ στην Στρατηγική Πανευρωπαϊκή Συμμαχία για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα

Προσωπική επιτυχία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, που τοποθετεί την Ελλάδα, ως στρατηγικό εταίρο, στην κορυφαία πρωτοβουλία ΜΜΕ της ηπείρου.

Ant1news

Ακόμη πιο δυναμικά στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα μπαίνει ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ως στρατηγικός εταίρος της κορυφαίας πανευρωπαϊκής συμμαχίας των ισχυρότερων Μέσων Ενημέρωσης. Η συμμαχία  των μεγαλύτερων και ισχυρότερων ευρωπαϊκών Ομίλων Media, βάζει την χώρα  στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη, καθώς ανοίγουν ορίζοντες για τις ελληνικές ψηφιακές επιχειρήσεις, που απευθύνονται πλέον σε ένα τεράστιο κοινό, ενώ ο ΑΝΤΕΝΝΑ φέρνει τεχνογνωσία στη χώρα, δίνοντας και τα δικά του φώτα στους στρατηγικούς του εταίρους.

O όμιλος ΑΝΤ1 μαζί με τους ισχυρότερους ευρωπαϊκούς Oμίλους Media, την ProsiebenSat.1 που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, το πρώτο κανάλι της Γαλλίας TF1, τον Όμιλο Modern Times στη Σκανδιναβία και την Κεντροανατολική Ευρώπη, την Dogan TV της Τουρκίας, το TVN Group από την Πολωνία και το Channel 4 από τη Βρετανία, δημιούργησαν την  πανίσχυρη Πανευρωπαϊκή  στρατηγική Συμμαχία Μέσων Ενημέρωσης που έχει σκοπό την ανάδειξη και περαιτέρω ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή του ΑΝΤΕΝΝΑ στη Συμμαχία αποτελεί πρωτοβουλία και προσωπική επιτυχία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Ο Θοδωρής Κυριακού τοποθετεί την Ελλάδα, ως στρατηγικό εταίρο, στην κορυφαία Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία ΜΜΕ, που έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι "στόχος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η ενίσχυση των σημαντικότερων ψηφιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η ανάδειξη τους σε όλη την Ευρώπη".

«Μέσω της συμμαχίας θα φέρουμε στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη -όπου έχει ηγετική θέση ο όμιλος μας- ευρωπαικές ψηφιακές επιχειρήσεις, που τις ενδιαφέρει να επεκταθούν στη χώρα μας και να φέρουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα, όπως και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού.

Παράλληλα, η συμμετοχή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη συγκεκριμένη Συμμαχία, αποτελεί αναγνώριση του βεληνεκούς, της τεχνογνωσίας, του μεγέθους και της διεθνούς παρουσίας του, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πολλαπλούς τομείς ψηφιακής επιχειρηματικότητας, διαθέτοντας την μεγαλύτερη τεχνογνωσία.

Δυναμική η ψηφιακή παρουσία του ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει συνάψει, μεταξύ άλλων, κορυφαίες συμφωνίες όπως είναι αυτή με την Vice, για την λειτουργία και ανάπτυξη του vice.com, του δημοφιλέστερου διαδικτυακού προορισμού νεανικού περιεχομένου παγκοσμίως, στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει και λειτουργεί, με μεγάλη επιτυχία, μια από τις κορυφαίες εταιρίες e-commerce (BrandsGalaxy), καθώς και το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό κανάλι στην Ελλάδα, το Netwix.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού, "οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον τομέα, μέσα από νέες και καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακής επιχειρηματικότητας".

Ευκαιρία για τις ελληνικές ψηφιακές επιχειρήσεις

Η πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε ελληνικές, δυναμικές, καινοτόμες, ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, να αναπτυχθούν περαιτέρω και να επεκταθούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Το ίδιο θα ισχύσει και για εταιρίες που  έχουν ξεχωρίσει στην Σερβία, την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στο πλαίσιο δράσης της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε ευρωπαϊκές ανάλογες επιχειρήσεις να προβληθούν και να επεκταθούν στην Ελλάδα, την Σερβία, την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Συμμαχία εξασφαλίζει στις ψηφιακές επιχειρήσεις άμεση και ταυτόχρονη προβολή σε διευρυμένα κοινά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ταλέντων στην αγορά της Ευρώπης. Πρόκειται για προνόμιο, που μέχρι σήμερα παρείχαν μόνο οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. 

Μέσω της Συμμαχίας, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με άλλους μεγάλους Ευρωπαϊκούς Ομίλους ΜΜΕ, ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους σχέση, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθεί και κυρίως θα συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία και εξέλιξη του ψηφιακού τομέα στην Ευρώπη.

Απώτερος σκοπός της Στρατηγικής Συμμαχίας είναι να δημιουργήσει μία δυνατή μονάδα ενίσχυσης των ψηφιακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, που θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές και θα στρέψει τα βλέμματα στην ήπειρό μας.

Χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΑΝΤΕΝΝΑ ο πολιτικός κόσμος

«Μία τέτοια πρωτοβουλία πολύ σημαντική είναι αυτή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, και συγκεκριμένα δια του Αντιπροέδρου του, του κυρίου Θοδωρή Κυριακού. Είναι μία πρωτοβουλία την οποία εμείς χαιρετίζουμε, γιατί έχει να κάνει με το άνοιγμα της βεντάλιας, το άνοιγμα του ορίζοντα, προς την Ευρώπη, προς τον κόσμο, με την επιχείρηση, τους επιχειρηματίες, το επιχειρείν, μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες. Είναι καινοτόμο, είναι πρωτοποριακό, το χαιρετίζουμε, και πραγματικά ενώνει χώρες, δίνει το δικαίωμα σε νέους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα φτερά τους», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Η πανευρωπαϊκή συμμαχία του ΑΝΤΕΝΝΑ με σημαντικούς ομίλους του εξωτερικού, δίνει νέα ώθηση στην ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, στη χώρα μας, και βοηθάει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών για τους νέους. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, ενός πολύ δυναμικού ομίλου, και αυτό σε μία εποχή που η Ελλάδα, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την εξωστρέφεια», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Οι εκτός συνόρων στρατηγικές συμμαχίες αποτελούν κεντρικό, εθνικό στόχο. Συγχαίρω τον Όμιλο του ΑΝΤΕΝΝΑ γι' αυτή του την πρωτοβουλία. Εύχομαι, καλή επιτυχία. Καλή συνεργασία στην ψηφιακή Ευρώπη, προς ευόδωση και βελτίωση της ψηφιακής μας εποχής», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Στη νέα προγραμματική περίοδο προωθούμε ως υπουργείο και ως χώρα την καινοτομία στις επιχειρήσεις. Μία τέτοια πρωτοβουλία του ΑΝΤΕΝΝΑ θα βοηθήσει τις ελληνικές, και τις ελληνικές επιχειρήσεις, να μπουν στο διεθνές εμπορικό περιβάλλον, και να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικές», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Είναι πολύ σημαντικό που ένας ελληνικός σταθμός, του κύρους του ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοινώνει πανευρωπαϊκή στρατηγική συμμαχία, με ηγετικούς ομίλους media στην Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη και προβολή της ευρωπαϊκής ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Εύχομαι, καλή επιτυχία», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει καθυστερήσει τα μάλα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, λοιπόν, όπως αυτή του ΑΝΤΕΝΝΑ, δίνουν τη δυνατότητα, να εκκινήσει η οικονομία. Ελπίζω κι εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να έχει επιτυχία, και βεβαίως η εγγύηση για την επίτευξη του στόχου, τη δίνει το μέγεθος της συμμαχίας, στρατηγικού χαρακτήρα. Και βεβαίως, το ότι θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην καινοτομία. Είναι κάτι, που χρειαζόταν η χώρα. Και νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να το επιβραβεύσουμε», δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

«Οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την Ευρώπη, για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, με καινοτόμες υπηρεσίες, αλλά και μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, κρίνεται από εμάς θετικά», δήλωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά.