X

Μίχαλος: Η οικονομία πεθαίνει

Να βρεθούν άμεσα λύσεις για την επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ.

Ant1news


«Αποκαρδιωτική και καταστροφική» για την οικονομία χαρακτηρίζει «την εικόνα των πολιτικών μας» ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους εξαιτίας των capital controls.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ καλεί «κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα».

Όπως εξηγεί «η οικονομία πεθαίνει. Πριν ξεψυχήσει, λοιπόν, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο «έχουν αναγκαστεί να κάνουν στάση εργασιών γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν στην πράξη την αργία τους» και όπως λέει χαρακτηριστικά «επιταγές και εμβάσματα στο εξωτερικό είναι ανέκδοτο»

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ζητεί να βρεθούν τεχνικές λύσεις «σήμερα κιόλας», προκειμένου «να ξαναρχίσουν οι συναλλαγές που έχουν περιοριστεί μόλις στα 14,8 εκατ. ευρώ ημερησίως για όλο το τραπεζικό σύστημα, όταν οι ανάγκες ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ».