X

Ανοίγει κι άλλο τα «φτερά» της η AEGEAN το 2016

Η AEGEAN θα συνδέει το 2016 την ελληνική πρωτεύουσα με 101 προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 12,5 εκατ. θέσεις.

Ant1news



Της Φαίης Χρυσοχόου

Έμφαση στην επιπλέον ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, με περισσότερες άμεσες συνδέσεις, με νέες αγορές στην πόλη αλλά και στις άλλες περιοχές και νησιά της χώρας, σχεδιάζει για το 2016 η AEGEAN.

Το νέο πρόγραμμα της AEGEAN & της Olympic Air, που παρουσιάστηκε παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά, περιλαμβάνει δίκτυο 145 προορισμών, 111 εξωτερικού και 34 εσωτερικού με 16.200 000 διαθέσιμες θέσεις,1,1 εκατ. περισσότερες από το 2015 από όλες τις βάσεις της εταιρείας.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που θα αποτελείται πλέον από 61 αεροσκάφη με την παραλαβή από Νοέμβριο 2015-Μάρτιο 2016,4 επιπλέον καινούργιων Airbus.

Ειδικότερα στο δίκτυο της Αθήνας θα προστεθούν 14 νέοι προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ), και 6 νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία). Συνολικά η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 101 προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 12,5 εκατ. θέσεις,1 εκατ. περισσότερες από το 2015.

Παράλληλα με την αύξηση των προορισμών αυξάνεται και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες, που αποτελούν πηγές τουρισμού, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σαουδική Αραβία.

«Ακόμη και φέτος με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις παραλάβαμε νέα ολοκαίνουργια Airbus A320ceo εν μέσω Capital controls και στηρίξαμε τον τουρισμό με ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από την αγορά, που εκτός Αθηνών παρουσίασε στασιμότητα. Παράλληλα, με χαμηλότερους ναύλους και αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, αυξήσαμε σημαντικά την κίνηση σε μικρούς προορισμούς, που πλήττονται από την μείωση του εσωτερικού τουρισμού, τιμώντας την υποχρέωση που αναλάβαμε, όταν εξαγοράσαμε την Olympic air πριν από ακριβώς δύο χρόνια», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της εταιρείας για το 2016.

«Με την παραλαβή ακόμη 4 νέων Αirbus φτάνουμε τα 61 αεροσκάφη και τις 16 εκατομμύρια θέσεις σε 145 προορισμούς. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες για τους επιβάτες, να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με προγράμματα όπως το «Κοντά στους νέους», να προωθούμε ελληνικά προϊόντα και να προβάλλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τον ελληνικό πολιτισμό και στιγμές από την Ελλάδα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στενότερης συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την προβολή και προώθηση της χώρας, καθώς - όπως είπε - οι προκλήσεις είναι πολλές, ενώ ταυτόχρονα οι πόροι περιορισμένοι.