X

Τα 5 νέα εργαλεία του ΕΤΕΑΝ για στήριξη ΜμΕ

Πλέγμα με , στοχευμένες δράσεις στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακόμη και με κεφαλαιακή ενίσχυση τους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

Ant1news

 

Νέες, σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που χειμάζονται από την οικονομική κρίση και την ασθενική ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Κώστας Γαλιάτσος, λίγη ώρα αφότου η Λούκα Κατσέλη δεσμεύθηκε ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν τις ΜμΕ.

Μιλώντας στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ: «οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ στάθηκε ιδιαίτερα στις πέντε, νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Ταμείο για την στήριξη των ΜμΕ.

Σε αυτές υπάρχουν καινοτομίες, καθώς προβλέπεται όχι μόνο δανειοδότηση επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους, αλλά ακόμη και κεφαλαιακή ενίσχυση τους.

Τα 5 νέα εργαλεία του ΕΤΕΑΝ είναι:

1. Δημιουργία νέων Μέσων Χρηματοδοτικής Τεχνικής που θα είναι προσανατολισμένα στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων (καινοτομία, εξαγωγικός προσανατολισμός ...) και δεν θα αποτελούν οριζόντιες δράσεις, οι οποίες δεν αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. 

2. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για κεφαλαιακή (και όχι μόνο δανειακή) στήριξη ΜΜΕ.

3. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου χρηματοδότησης της αναδιάρθρωσης ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

4. Ανάπτυξη μέσω του ΤΑΝΕΟ του θεσμού των ΑΚΕΣ (venture capital).

5. Ίδρυση μη τραπεζικού ιδρύματος παροχής μικροπιστώσεων.