X

Ικανοποίηση ΣΕΒΕ - ΣΒΒΕ για την παραχώρηση του “Μακεδονία”

Οι πρόεδροι των Ενώσεων εκφράζουν την ικανοποίησή τους και τονίζουν ότι προσδοκούνται πολλά οφέλη από την υπογραφή της σύμβασης.

Ant1news

Την ικανοποίησή τους για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, εκφράζουν με σημερινή κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των Συνδέσμων Εξαγωγέων και Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης και Αθανάσιος Σαββάκης αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δύο φορέων, πρόκειται για μία σημαντική επένδυση υποδομής, από την οποία προσδοκούνται πολλαπλά οφέλη, ενώ τονίζουν ότι "πιο σημαντικό από το τίμημα είναι η δυνατότητα της κοινοπραξίας να διασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια την προσέλκυση γραμμών, κυρίως επιβατικών αλλά και εμπορευματικών. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με τη συνέργεια της εταιρίας διαχείρισης των αεροδρομίων Fraport AG και του Ομίλου Κοπελούζου με απαραίτητη προϋπόθεση να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις στην αερολιμενική υποδομή του αεροδρομίου".

Μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των δύο φορέων εκφράζουν τη βούλησή τους για επιτάχυνση της ικανοποίησης των λοιπών προαιρέσεων για την πλήρη ενεργοποίηση και έναρξη εφαρμογής των συμβάσεων παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και της "ολοκλήρωσης των άλλων δρομολογημένων διεθνών ανταγωνιστικών διαγωνιστικών διαδικασιών με πρώτο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος".