X

Υπεγράφη η συμφωνία για την αξιοποίηση του “Αστέρα”

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ant1news

Υπεγράφη η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες αραβικών και τουρκικών συμφερόντων, η κοινοπραξία των οποίων πλειοδότησε το σχετικό διαγωνισμό, ήταν αποφασισμένες να εγκαταλείψουν την ιδέα επένδυσης σημαντικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, επίσης ότι το ΣτΕ είχε πατήσει φρένο για το αντίτιμο αλλά και τα και τα σχέδια, κρίνοντας μη νόμιμη την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ ήταν απαράβατος όρος να φτιαχτούν «καμπάνες», εστιατόρια και άλλα κτίσματα στην χερσόνησο στο Καβούρι, που ανήκει στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ώστε να κλείσει η σύμβαση παραχώρησης του Αστέρα στην κοινοπραξία που είχε πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας, που είναι συνιδιοκτήτες ξενοδοχειακού συγκροτήματος.