X

Ενέχυρο την προσωπική του περιουσία βάζει ο Τζον Πόλσον

Ο μεγαλοεπενδυτής οδηγείται σε αυτή την κίνηση προκειμένου να στηρίξει την εταιρεία του, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις άνισες αποδόσεις της μετά το τεράστιο «στοίχημα» του 2007.

Ant1news

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον μετά τις μεγάλες απώλειες, άνω του 50%, που έχουν υποστεί τα hedge funds του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg ο κ. Πόλσον αναγκάστηκε να βάλει ενέχυρο την προσωπική του περιουσία, προκειμένου να διασφαλίσει τη γραμμή δανεισμού (credit line) της εταιρείας του μέσω της οποίας πληρώνονται έξοδα και αμοιβές των καλοπληρωμένων στελεχών του.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, ο μεγαλοεπενδυτής οδηγείται σε αυτή την κίνηση για να στηρίξει την εταιρεία του, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις άνισες αποδόσεις της μετά το τεράστιο «στοίχημα» που έβαλε το 2007 για την αμερικανική αγορά κατοικίας.

Επίσης, έβαλε ως επιπλέον εγγύηση για την εξασφάλιση συνέχισης της γραμμής πίστωσης από την HSBC Bank USA προς την Paulson & Co τις προσωπικές του επενδύσεις σε τέσσερα από τα hedge funds της εταιρείας του, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι συμμετοχές αυτές θα αποτελέσουν επίσης και εγγύηση για μια νέα προσωπική γραμμή πίστωσης προς τον Πόλσον.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη δείχνουν πως η Paulson & Co έβαλε ως εγγύηση για τη γραμμή πίστωσης του Δεκεμβρίου 2010 τις ετήσιες αμοιβές διαχείρισης πέντε hedge funds, κάτι που αποτελεί μια συνήθη εγγύηση στον κλάδο.

Τα funds της εταιρείας χρεώνουν τους εξωτερικούς πελάτες με ετήσιες αμοιβές διαχείρισης που αντιστοιχούν στο 1-2% των assets και με αμοιβή επίδοσης συνολικά 20% επί των κερδών, σύμφωνα με την τελευταία καταχώρηση της Paulson.

Η αξία της εγγύησης μπορεί να έχει μειωθεί από τότε που η Paulson & Co υπέγραψε τη συμφωνία. Τα υπό διαχείριση assets της εταιρείας, τα οποία δημιουργούν τις αμοιβές, έχουν μειωθεί κατά περίπου 50% στα 18 δισ. δολάρια από τότε που η Paulson & Co έλαβε τη γραμμή πίστωσης. Από τα χρήματα που απομένουν, πάνω από το ήμισυ ανήκει στον Πόλσον και άλλους insiders της εταιρείας που έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή των αμοιβών.