X

ΑΒ Βασιλόπουλος: 52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης & φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση της ΑΒ Βασιλόπουλος, που στηρίζει έμπρακτα «την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα», τα παιδιά!

Ant1news

Κάθε χρόνο, η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από το πρόγραμμα «52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης & φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», εστιάζει σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Δωρίζει, ετησίως, στους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ με επιμέρους ενέργειες που εφαρμόζει σε όλα της τα καταστήματα, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να συμμετάσχουν και αυτοί! Με ποιόν τρόπο; 

Ψάξαμε και μάθαμε ότι… αγοράζοντας προϊόντα Καλού Σκοπού (που θα βρείτε σε ειδικό σταντ σε όλα τα καταστήματα ΑΒ) και Κουπόνια Καλού Σκοπού (που θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ), τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις δίνονται για την ενίσχυση του προγράμματος.

Επίσης, μπορούμε να δωρίζουμε τρόφιμα τα οποία συγκεντρώνονται σε ειδικά σημεία εντός των καταστημάτων.

 

Η ξεχωριστή αυτή προσπάθεια της ΑΒ Βασιλόπουλος έχει μια σταθερή πορεία στο χρόνο. Κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος (Σεπτ. 2013 – Σεπτ. 2014) το πρόγραμμα των «52 εβδομάδων» εστίασε στο πρόβλημα του υποσιτισμού.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως σήμερα , η προσπάθειά στράφηκε στην στήριξη και τη φροντίδα χιλιάδων παιδιών ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ενισχύεται οικονομικά το Ινστιτούτο Prolepsis, που υλοποιεί το πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής «ΔΙΑτροφή». Μέσω αυτού η ΑΒ προσφέρει καθημερινά χιλιάδες γεύματα σε 52 σχολεία και νηπιαγωγεία ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε», ενισχύονται 52 φορείς ανά την Ελλάδα που βοηθούν παιδιά.

Τα αποτελέσματα των «52 Εβδομάδων» είναι εκπληκτικά! Το 2013 δόθηκαν 168.000 ευρώ από την ΑΒ και 13.500 ευρώ από τις πωλήσεις των προϊόντων Καλού Σκοπού.

Τον επόμενο χρόνο δόθηκαν 177.000 ευρώ από την ΑΒ και 70.500 ευρώ από τις πωλήσεις των προϊόντων και κουπονιών Καλού Σκοπού και 2.700 σακούλες με τρόφιμα και άλλα είδη.

Το 2015 προσφέρθηκαν από την ΑΒ 271.000 ευρώ, 60.742 ευρώ από τις πωλήσεις των προϊόντων και κουπονιών και 6.000 σακούλες που συγκεντρώθηκαν στα ειδικά σημεία στα καταστημάτων.

 

Φέτος, το πρόγραμμα συνεχίζει να στηρίζει παιδιά, καθώς αποτελούν μια από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται τη βοήθειά μας!

Όλοι μας μπορούμε να συμμετέχουμε και να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης.

Χιλιάδες παιδιά χορταίνουν… χαμόγελα!

Μαζί πετυχαίνουμε πολλά!