X

ΟΠΑΠ: Μύδροι Ζιγκλέρ για τον παράνομο τζόγο

Τι δήλωσε για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό. Πώς το Δημόσιο χάνει πάνω από 1 δις το χρόνο μόνο από τα VLTs. Τι είπε για την φορολόγηση του Οργανισμού.

Ant1news

Ο ΟΠΑΠ φορολογείται περισσότερο από οποιαδήποτε αντίστοιχη εταιρεία στην Ευρώπη, τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού, με αφορμή την αύξηση στο 35% του σχετικού συντελεστή, σημειώνοντας ότι ήδη ο ΟΠΑΠ αποδίδει περισσότερα κέρδη στο Δημόσιο παρά στους μετόχους του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζιγκλέρ «το Ελληνικό Δημόσιο πήρε μεγαλύτερο όφελος αυτής της επιτυχούς χρονιάς, με την ΟΠΑΠ να βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που δίνουν τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα. Μόνο το 2015 συνεισφέραμε περισσότερα από 600 εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία».

Ο παράνομος, κατά κανόνα διαδικτυακός τζόγος, έχει τζίρο όσο και ο νόμιμος τζόγος στην Ελλάδα, κατήγγειλε για άλλη μια φορά, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, ο Καμίλ Ζιγκλέρ, τονίζοντας ότι μόνο από το πάγωμα της επένδυσης των VLTs, μετά τις αιφνίδιες αλλαγές στον Κανονισμό από τον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεργιώτη, το Δημόσιο χάνει έσοδα άνω του 1 δις ετησίως.

«(Ο παράνομος τζόγος) είναι ένα τεράστιο, τεράστιο, φαινόμενο. Υπάρχει τεράστια παράνομη αγορά στα VLTs, όπως υπάρχει και τεράστια παράνομη αγορά στους διαδικτυακούς παρόχους, τον αθλητικό στοιχηματισμό κλπ. Αν λυθεί αυτό, μπορούν να υπάρξουν σημαντικά επιπρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο» τόνισε ο Καμίλ Ζιγκλέρ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ ζήτησε να μπουν άμεσα από την Πολιτεία κανόνες στο χαώδες όπως το χαρακτήρισε πλαίσιο λειτουργίας των 24 εταιρειών ιντερνετικού στοιχηματισμού ενώ υπογράμμισε πως «η θέση της ΟΠΑΠ σχετικά με τις επονομαζόμενες «άδειες στο διαδίκτυο» είναι ξεκάθαρη. Το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των 24 εταιρειών συνιστά χάος, μια μεγάλη «γκρίζα περιοχή». Είναι κάτι που θεωρούμε πως παραβιάζει τα δικαιώματα και τις άδειες που κατέχει η ΟΠΑΠ».

Τέλος ο κ. Ζιγκλέρ είπε ακόμη ότι με τις αλλαγές στην φορολογία ο ΟΠΑΠ πρέπει να δώσει επιπλέον ως και 70 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο.