X

Νέο deal του ομίλου Βασιλάκη για Hyundai – KIA

Ακόμη δύο εμπορικά ονόματα στην «ομπρέλα» του ομίλου Βασιλάκη. Μια συμφωνία που θα αλλάξει το χάρτη της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα.

Ant1news

Προσύμφωνο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της «Π&Ρ Δάβαρη», εισαγωγέα των γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και KIA, υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Βασιλάκη (Βελμαρ, Autohellas-Hertz κ.α.)

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής πρόκειται να αλλάξει το χάρτη της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα να έχουν υποστεί ραγδαία μείωση τα τελευταία χρόνια στη χώρα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, δεν είναι λίγα τα ισχυρά ονόματα του κλάδου που έχουν αποχωρήσει ενώ άλλοι είναι οδηγήθηκαν στην αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Η επισημοποίηση της συμφωνία αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τον όμιλο Βασιλάκη στην αγορά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκτήσει το 70% της Π&Ρ Δάβαρη.

Στην «ομπρέλα» του ομίλου Βασιλάκη βρίσκονται ήδη μάρκες όπως η Volvo, Ford, Opel, Saab, Seat, Honda, Mitsubishi ενώ θα προστεθούν ακόμη δύο ιδιαίτερα εμπορικά ονόματα. 

Σημειώνεται πως προ 12μήνου η Autohellas Hertz, συμφερόντων του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, προχώρησε στην απορρόφηση των εταιρειών Βελμάρ και Τεχνοκάρ , οι οποίες ανήκαν στον ίδιο όμιλο. Η Βελμάρ δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στη λιανική πώληση αυτοκινήτων (Ford, Opel, Saab, Seat, Volvo, Honda, Mitsubishi) και η Τεχνοκάρ είναι από το 1985 αντιπρόσωπος της Seat στην Ελλάδα, ενώ η Autohellas Hertz δραστηριοποιείται στον κλάδο των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και σε πέντε χώρες του εξωτερικού.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Π&Ρ Δάβαρη που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη, ελέγχει μεταξύ άλλων την Hyundai Ελλάς Π. & Ρ. Δάβαρη ΑΒΕΕ, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Hyundai Motor Company στην Ελλάδα και την Autodeal Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ που ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό την αποκλειστική αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων της Kia Motors στην Ελλάδα.