X

Οριστικό “λουκέτο” στο Athens Ledra Hotel

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας για το ξενοδοχείο. Οι πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν. Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Ant1news

Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρήστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοινώνει την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία, αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει μισθούς από το Μάρτιο, αλλά ούτε και το δώρο του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν ενώ όσοι έφθασαν στο ξενοδοχείο δεν έγιναν δεκτοί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις της ρύθμισης στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου. Ωστόσο, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες το ΙΚΑ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ξενοδοχείου προκειμένου να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου και να προχωρήσει σε πληρωμές.

Όμως στη συνέχεια μία εκ των πιστωτριών Τραπεζών δέσμευσε εκ νέου τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Από πέρυσι είχαν αρχίζει οι διαδικασίες πλειστηριασμού, που αναμένεται να συνεχίσει και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνολικά χρέη του ξενοδοχείου φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ.