X

Σχέδιο επέκτασης της ALIBABA στην Ελλάδα

Ειδική αποστολή στην χώρα μαςα, μέσω του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της μεγαλύτερης εταιρείας online πωλήσεων στον πλανήτη

Ant1news

Το σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων του κολοσσού των ηλεκτρονικών πωλήσεων ALIBABA στην Ελλάδα, θα αναπτύξει σε ειδική  συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εκδήλωση αυτή είναι ο προάγγελος της ειδική αποστολή της ALIBABA  στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική κοινότητα, μετά από αποδοχή σχετικής πρόσκλησης του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΕΑ, «το Επιμελητήριο, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, φέρνει στην Ελλάδα την κορυφαία εταιρία ηλεκτρονικών πωλήσεων, Alibaba, τον οικονομικό κολοσσό που αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, «το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας - ιδίως για τυποποιημένα προϊόντα, έτοιμα για τους τελικούς καταναλωτές - καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών, για την προώθηση τουριστικών πακέτων προς τους Κινέζους πολίτες). 

Ποια είναι η ALIBABA

Η εταιρία ALIBABA εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου. Οι πωλήσεις της το 2015 ανήλθαν σε 485 δις δολάρια. 

 

Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δις δολάρια.

 Στην Κίνα έχει μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Τα Marketplaces της ALIBABA έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Η ALIBABA διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών, όπως ο Τουρισμός.