X

Δεκτή η αίτηση της Μαρινόπουλος

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση της Μαρινόπουλος, για την εξυγίανση της εταιρείας και την προσωρινή προστασία από τους δανειστές.

Ant1news

Την απαραίτητη πίστωση χρόνου που χρειάζεται, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας κέρδισε ο όμιλος «Μαρινόπουλου», καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να της δοθεί προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, ως τον Σεπτέμβριο οπότε θα εξεταστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με πληροφορίες της απόφασης εξαιρούνται ακίνητα και υποχρεώσεις προς εργαζομένους.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν τράπεζες, εργαζόμενοι, ΙΚΑ και πολλοί εκ των προμηθευτών. Κατά του αιτήματος τάχθηκε ο δικηγόρος του Δημοσίου, κάτι που προκάλεσε την δυσφορία του Μαξίμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε προηγηθεί της απόφασης από την εταιρεία:

- Από την κατάθεση του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης στις 28 Ιουνίου 2016 μέχρι και σήμερα 1η Ιουλίου 2016 η εταιρία εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του 45% των πιστωτών της, ποσοστό το οποίο εάν συμφωνηθούν οι εγγραφές των ορκωτών λογιστών μεταβάλλεται σε ποσοστό πάνω από 50%.

- Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι απέδειξαν την ισχυρή υποστήριξή τους προς την εταιρεία, ενώ και πολλοί πιστωτές έδειξαν πως στηρίζουν την προσπάθεια της Μαρινόπουλος AE . Άλλωστε η εταιρεία είχε έρθει σε συμφωνία με τους εργαζομένους από χθες το βράδυ.

- Αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργήθηκε μια άψογη διαδικασία εκδίκασης κατά την οποία το σύνολο των διαδίκων επέδειξαν το σεβασμό τους προς την Μαρινόπουλος ΑΕ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, η εταιρεία έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε εργαζόμενους και προμηθευτές και επίσης να αναφερθεί στη διαδικάσια εξυγίανσης:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση.