X

Νέο διαγωνισμό για τη Rosco προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ

Σε δύο φάσεις ο νέος διαγωνισμός για την πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ. Η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου δεν πωλείται, λέει ο Σπίρτζης.

Ant1news

Νέο διαγωνισμό για την πώληση του 100% της εταιρείας διαχείρισης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ - Rosco) προκήρυξε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ είχε κηρυχθεί άγονος, καθώς ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον. Τώρα, οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie, που απέκτησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φέρονται να είναι οι κύριοι υποψήφιοι αγοραστές και της ΕΕΣΣΤΥ.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι η διαχείριση της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας παραμένει στον ΟΣΕ και δεν πωλείται.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα τα επόμενα χρόνια στις υποδομές και στις συνδυασμένες μεταφορές, σημειώνοντας με έμφαση ότι στον σχεδιασμό αυτό εντάσσονται η σύνδεση των μέσων σταθερής τροχιάς με τα λιμάνια πύλες της χώρας, αλλά και του «Πάτρα-Αθήνα- Θεσσαλονίκη» με τους κάθετους άξονες. Αναφερόμενος στη λεγόμενη «Σιδηροδρομική Εγνατία» είπε ότι εκτός από τα εμπορικά και οικονομικά οφέλη, θα προσδώσει θέση κλειδί στη χώρα στη νέα γεωπολιτική στρατηγική μεταφορών στην Ευρώπη.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η πώληση ενός ακινήτου (στην οδό Moskovyan 22) στην Αρμενία, καθώς το Ταμείο αποδέχθηκε τη βελτιωμένη προσφορά που υποβλήθηκε από την Lilit Hakobyan με οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 3,95 εκατ. δολαρίων, έναντι ανεξάρτητης αποτίμησης 3,940 εκατ. δολαρίων.