X

Βασιλάκης: πολλαπλάσια στο εξής η κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάρου

"Το Δημόσιο πρέπε να περάσει στη Β' φάση της επένδυσης στον αερολιμένα Πάρου", τόνισε ο ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, που συνεισέφερε στο έργο.

Ant1news

Η Olympic Air υπήρξε βασικός αρωγός στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του νέου αεροδρομίου της Πάρου. 

«Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και της κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία στις αρχές του 2015, η εταιρία υποστήριξε οικονομικά με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των τελευταίων χρημάτων που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο για την υποστήριξη του δρομολογίου προς την Πάρο», σημείωσε ακόμα ο κ. Βασιλάκης.

Όπως τόνισε, η επένδυση αυτή αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα και απαραίτητο υπόβαθρο ώστε η Πολιτεία να είναι σε θέση από εδώ και στο εξής να προχωρήσει στις επιπλέον επενδύσεις που απαιτούνται για την περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου της Πάρου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι σημαντικό το Δημόσιο να περάσει στη Β' φάση επένδυσης, ανάπτυξης, στελέχωσης και οργάνωσης του κρατικού αερολιμένα Πάρου, ώστε να μπορεί αυτό να δέχεται και jet αεροσκάφη και έτσι να πολλαπλασιασθεί η αύξηση της επιβατικής κίνησης προς το νησί.

Σημείωσε ακόμη ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων στο νέο αεροδρόμιο στην Πάρο, με τη συνεισφορά της Olympic Air, διασφαλίζεται άμεσα η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο νησί κατά 150.000 επιβάτες.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε, επίσης, ότι η  λειτουργία του νέου αεροδρομίου στην Πάρο πέραν του ότι αναβαθμίζει σημαντικά την προσβασιμότητα στο νησί, εξασφαλίζει στο κράτος εξοικονόμηση της τάξεως των 20-25 εκατ. ευρώ από επιδοτήσεις που θα το επιβάρυναν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.