X

Εξηγήσεις της ΔΕΗ για τα τιμολόγια ρεύματος

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ για τα περί μετακύλησης στους πελάτες της της επιβάρυνσης από τις διατάξεις του Νόμου για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ant1news

Σε ουδεμία αύξηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των τιμολογίων της δεν θα προχωρήσει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα περί μετακύλησης στους πελάτες της την επιβάρυνσή της από τις διατάξεις του Νόμου για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνει και το αίτημα να πληρώνει τους παραγωγούς όταν εισπράττει τα ποσά από τους καταναλωτές.

«Με αφορμή τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ που εισήγαγε ο νόμος, η ΔEΗ επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ στους δικαιούχους μόνο αφού το εισπράξει», τονίζει.

Στο σημείο αυτό προστίθεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διακανονισμός των 36 δόσεων. «Είναι ακατανόητο η ΔΕΗ να κάνει 36 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η είσπραξη του ΕΤΜΕΑΡ, και να υποχρεούται να το καταβάλει στους παραγωγούς ΑΠΕ εφάπαξ και προκαταβολικά. Είναι απολύτως απαραίτητο τις όποιες δυσκολίες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά να μην τις επωμίζεται μόνον η ΔΕΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: