X

Αναβρασμός για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών (βίντεο)

Φουντώνει η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Συνεχίζονται ο αναβρασμός και οι αντιπαραθέσεις για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Ο πολιτικός κόσμος καταγγέλλει την Κυβέρνηση, ότι με τον διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες οδηγεί την αγορά της ενημέρωσης, σε Συνθήκες Ολιγοπωλίου, αφαιρεί τον πλουραλισμό και καταστρατηγεί το Σύνταγμα. 

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει το αντίθετο, μέσω του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Όμως τα αμείλικτα ερωτήματα, 10 ημέρες πριν τον διαγωνισμό, παραμένουν αναπάντητα. 

Μάλιστα, την ώρα που η Κυβέρνηση, κάνει λόγο για διαπλοκή μεταξύ Κυβερνήσεων, ΜΜΕ και τραπεζών, η ίδια δίνει τον διαγωνισμό σε μία ιδιωτική εταιρεία, και σε μία τράπεζα.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  1. Οι προδιαγραφές φέρουν πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένου φορέα
  2. Με ποια προσφορά-διαδικασία επελέγη ως ανάδοχος η Singular Logic
  3. Με βάση ποια σύμβαση & με ποια διαδικασία επελέγη η Eurobank business exchanges παραδίδει το συγκεκριμένο λογισμικό στην Singular;
  4. Ποιες είναι οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές με βάση τις οποίες ανετέθη το έργο στην Singular Logic; 

Η ΓΓΕ δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να μην δώσει κρυστάλλινες και διαυγείς απαντήσεις, ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η διαφάνεια.