X

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελλοχεύει ο κίνδυνος του φιάσκο για τον διαγωνισμό. Ενδεχομένως οι άδειες να είναι περισσότερες των 4, λέει ο Σκουρλέτης.

Ant1news


Του Νίκου Ρογκάκου

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις τηλεοπτικές άδειες και τους όρους του διαγωνισμού. Έγκριτοι νομομαθείς, η αγορά αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι ο διαγωνισμός μπορεί να αποδειχθεί φιάσκο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις, για το αδιάβλητο του ηλεκτρονικού συστήματος και για την εγκυρότητα του.

Πάντως μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, και την διαμάχη, αίσθηση προκαλεί δήλωση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ότι ενδεχομένως οι άδειες να μην είναι τέσσερις, αλλά περισσότερες.

Από την πλευρά της, η ΓΓΕ καλείται να δώσει κρυστάλλινες και διαυγείς απαντήσεις, ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η διαφάνεια, σε δύο βασικά ερωτήματα: Για το εάν οι προδιαγραφές του διαγωνισμού φέρουν πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένου φορέα και ακόμη με βάση ποια σύμβαση & με ποια διαδικασία επελέγη η Eurobank business exchanges παραδίδει το συγκεκριμένο λογισμικό στην Singular;