X

Κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του τηλεοπτικού τοπίου

Συνάντηση των πλειοδοτών με τους αρμόδιους υπουργούς. Μαίνεται η πολιτική κόντρα για το προσωπικό Τ/Σ που δεν πήραν άδεια, ενώ εκκρεμούν οι προσφυγές στο ΣτΕ.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Τα πρώτα βήματα στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται μετά την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας θα συζητήσουν αύριο το μεσημέρι, οι αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποι των πλειοδοτών της δημοπρασίας, μεταξύ των οποίων ο ΑΝΤ1.

Η συνάντηση θα γίνει στον απόηχο του πλειστηριασμού, με εκκρεμείς τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του διαγωνισμού, αλλά και εν μέσω επικρίσεων στην Κυβέρνηση ότι θα ρίξει “μαύρο” σε υφιστάμενους σταθμούς χωρίς άδεια. «Δεν ρίχνει η Κυβέρνηση μαύρο σε κανάλια», απαντά η Όλγα Γεροβασίλη, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στους ιδιοκτήτες των σταθμών

Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνουν περισσότερες από τέσσερις, λέει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας όμως ότι θα καθορίσει την τελική της στάση ανάλογα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, ενώ σε άρθρο-παρέμβασή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού επαναλαμβάνει ότι η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική, τονίζει ότι τα τιμήματα για τις τέσσερις άδειες ακυρώνουν την μελέτη που τις περιόρισε σε τέσσερις.

Απαντώντας στην κριτική των κομμάτων - και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - για το μέλλον των εργαζόμενων σε υφιστάμενα κανάλια που δεν πήραν άδεια, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για “κροκοδείλια δάκρυα” της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Για επικοινωνιακό παιχνίδι κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα πάντως που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουν ότι αν και πλειοδότησε, δεν πρέπει να δοθεί άδεια στον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πάντως ότι οι υφιστάμενοι σταθμοί μπορούν να διεκδικήσουν, εφόσον επιθυμούν, μία από τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες ή - αν δοθούν - κάποια από τις θεματικές.