X

100 χρόνια λειτουργίας για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Ολοκληρώθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων.

Ant1news

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κορυφαίο επετειακό τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας.

Από τη Ζαγορά πέρασε ένα πλήθος επιχειρηματιών, ειδικά όσων ασχολούνται με δραστηριότητες συναφείς με τις εργασίες του Συνεταιρισμού. Παράλληλα παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική και θρησκευτική ηγεσία.

Ιστορικής σημασίας παρουσία και για πρώτη φορά σε επίπεδο ανώτατου πολιτειακού άρχοντα στα χρονικά της Ζαγοράς ήταν αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και τιμήθηκε από την τοπική κοινωνία, την Μητρόπολη Δημητριάδος, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και φυσικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Μάλιστα πέρα από την ανακήρυξη σε επίτιμο Δημότη Ζαγοράς–Μουρεσίου, και την απόδοση του Χρυσού Σταυρού της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος έλαβε από τον Μητροπολίτη αναμνηστικό δώρο την εικόνα του Αγίου Τριανταφύλλου που αποτελεί Προστάτη της Ζαγοράς καθώς ήταν Ζαγοριανός και από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ασημένια παράσταση κλαδιού μηλιάς με τους καρπούς του.

 

Πάντως, οι δράσεις του Συνεταιρισμού συνεχίζονται, καθώς μετά τη συγκομιδή αναμένεται να παρουσιαστούν επιπλέον δράσεις με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διοργάνωση που προετοιμάζεται για πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό εικαστικών με θέμα το μήλο και τις θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη διατροφή.

 

Απόφαση της διοίκησης είναι να ακολουθηθούν σύγχρονες μορφές προώθησης των μήλων και των άλλων προϊόντων μέσω της δημιουργίας κοινωνικού και πολιτιστικού αποθέματος για τη Ζαγορά αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Εξάλλου οι ιστορικές καταβολές της Οργάνωσης επιβάλουν τα δυναμικά βήματα προς το μέλλον καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πρώτος Αγροτικός Συνεταιρισμός στην Ελλάδα που συμπληρώνει 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας.

Ο πρώτος Συνεταιριστικός Αιώνας της Ζαγοράς μόλις άρχισε να παραδίδει τη σκυτάλη στον επόμενο. Ευχή όλων να μακροημερεύσει η Οργάνωση και να μπορούν τα μέλη της και τα στελέχη της πάντα να βιώνουν ύψιστης σημασίας γεγονότα.