X

Διεργασίες για το τηλεοπτικό “αύριο” στη σκιά των ενστάσεων

«Κονταροχτυπήματα» μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων. Διχασμένο το κυβερνητικό στρατόπεδο για τους εργαζόμενους. Ερώτηση στη Βουλή για διεκδικητή.

Ant1news

Διαδικαστικά, πλην όμως άκρως σημαντικά, θέματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, συζήτησαν χθες με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των τεσσάρων σχημάτων, τα οποία επικράτησαν στο διαγωνισμό για τις άδειες, μεταξύ των οποίων ο ΑΝΤ1.

Οι διεργασίες για την “επόμενη ημέρα” γίνονται με φόντο τις ενστάσεις υποψηφίων που ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο διαγωνισμός, ενώ στη συνεχιζόμενη σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαδικασία, προστέθηκε το ζήτημα των θέσεων εργασίας στα υφιστάμενα κανάλια που έμειναν εκτός.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος νοιάζεται για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης», απαντά ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επιτιθέμενος παράλληλα στην Νέα Δημοκρατία.

Απαντώντας στον Νίκο Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της χορήγησης του μέγιστου αριθμού αδειών που επιτρέπουν τα τεχνικά δεδομένα, ομολόγησε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, που όμως - όπως λέει - καλύπτονται τώρα από χειρότερα λάθη.

Διχασμένο εμφανίζεται το κυβερνητικό στρατόπεδο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους σε υφιστάμενα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, λέει ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, αφού το προσωπικό αυτών των καναλιών θα απορροφηθεί αλλού, όμως την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ετοιμάζουν προγράμματα στήριξης για όσους μείνουν άνεργοι από αυτούς τους σταθμούς.

Η δημοπρασία ήταν ένα θέαμα τύπου Big Brother που δεν είχε ως βασικό στόχο το τίμημα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι καθώς εκκρεμούν οι ενστάσεις για την συνταγματικότητα του διαγωνισμού και την συμμετοχή συγκεκριμένων υποψηφίων, έχει διαμορφωθεί μια αδιέξοδη κατάσταση.

 

«Κονταροχτυπήματα» μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ επιλαχόντων και κομμάτων. Με εξώδικό του, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ζητά να ακυρωθεί η δημοπρασία και να αποκλειστεί ο πρώτος επιλαχών πλειοδότης, Ιβάν Σαββίδης, μετά τις δηλώσεις του για την τακτική του στον πλειστηριασμό.

Παράλληλα, 52 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις καταγγελίες Καμμένου ότι με “μαύρα ταμεία” ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας πίεζε για να ευνοηθεί στον διαγωνισμό, εγείροντας ζήτημα για την συμμετοχή του συγκεκριμένου διεκδικητή στην δημοπρασία.

Η οριστική ανακήρυξη των κατόχων των τεσσάρων αδειών θα γίνει σε περίπου 15 ημέρες και μετά τον επανέλεγχο στα “πόθεν έσχες” των πλειοδοτών.