X

Δύο δεσμευτικές προσφορές για τον ΑΔΜΗΕ

Απο τους τρεις επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι δύο συνέστησαν "κοινό σχήμα" και ο έτερος κατέθεσε προσφορά μόνος του, σύμφωνα με το Reutrers.

Ant1news

Δύο "έγιναν" τελικώς οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση απο την ΔΕΗ του 24% του ΑΔΜΗΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μετά από τρεις, συναπτές παρατάσεις που ζήτησαν και πήραν οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές, κατατέθηκαν τελικώς δύο δεσμευτικές προσφορές για το 24% του ΑΔΗΜΕ.

Οι δύο προσφορές κατατέθηκαν απο την κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC) και απο κοινού το fund που βρίσκεται πίοω απο την γαλλική RTE απο κοινού με την ιταλική TERNA.

Τα τιμήματα που προσέφεραν παραμένουν άγνωστα προς στιγμήν, σύμφωνα πάντως με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, ως το τέλος του μηνός θα έχει ανακηρυχθεί ο προτιμητέος πλειοδότης, στον οποίο θα περάσει το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Και οι τρεις εταιρείες είναι διαχειριστές εθνικών δικτύων, με έλεγχο μειοψηφικών πακέτων μετοχών σε παρεμφερείς εταιρείες διαφόρων κρατών, ενώ η κινεζική εταιρεία ελέγχει το 30% της άλλης εταιρείας που υπέβαλλε προσφορά, της ιταλικής TERNA.